Μονακό – Μονπελιέ: Η Παρί τις περιμένει

Μεγάλος ημιτελικός για το Λιγκ Καπ Γαλλίας ανάμεσα σε Μονακό και Μονπελιέ, με τις δύο ομάδες να εδρεύουν στον γαλλικό νότο.
Μονακό – Μονπελιέ: Η Παρί τις περιμένει

Νοκ άουτ ημιτελικός στο Κύπελλο Γαλλίας, με την Παρί να περιμένει ήδη τον νικητή στον μεγάλο τελικό. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Τα προγνωστικά μου

Μονακό – Μονπελιέ: Goal/Goal (2.00)

Ανάλυση

Ακόμα ένα ροντέο πρόσθεσε στο πλούσιο φετινό ενεργητικό της η Μονακό μένοντας στο 2-2 με τη Μαρσέιγ στη Μασσαλία. Προηγήθηκε πολύ νωρίς, βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ, αλλά τελικά ισοφάρισε με τον Φαμπίνιο στο 51’. Τέταρτο σερί goal/goal και over 3,5 για τους Μονεγάσκους. Ο τίτλος έχει χαθεί στο Σαμπιονιά. Μάχεται για την πολυπόθητη δεύτερη θέση. Ο Ζαρντίμ έχει ξεκαθαρίσει πως η κατάκτηση του Λιγκ Καπ αποτελεί αυτοσκοπό. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τη Νις με 2-1 εκτός έδρας. Σοβαρή η απουσία του ηγετικού μέσου Λεμάρ. Δεδομένο το 4-4-2 με Μπαλντέ και Φαλκάο να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

Η Μονπελιέ ερχόταν από ένα αήττητο σερί επτά αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά δεν θα μπορούσε να καταφέρει τίποτα απολύτως στο Παρίσι με αντίπαλο την Παρί. Βαριά ήττα με 4-0 και είπε κι ευχαριστώ. Τρίτο σερί over. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της ήταν goal/goal. Στον προηγούμενο γύρο του Λιγκ Καπ απέκλεισε την Ανζέ εκτός έδρας με 1-0. Σημαντική η απώλεια του Λαν στο κέντρο. Φέτος αντιμετώπισε δύο φορές τη Μονακό στο πρωτάθλημα παίρνοντας ισάριθμες ισοπαλίες με 1-1 εκτός και 0-0 εντός έδρας. Δεν αλλάζει την αμυντική της τακτική παίζοντας με 5-3-2 και επιθετικό δίδυμο τους Μπενζά και Σιό.

Πιθανές ενδεκάδες

Μονακό (4-4-2)

Σούμπασιτς

Σιντιμπέ

Γκλικ

Ζέμερσον

Ζορζ

Γκεζάλ

Φαμπίνιο

Μουτίνιο

Λόπεζ

Μπαλντέ

Φαλκάο

Μονπελιέ  (5-3-2)

Λεκόμτ

Αγιλάρ

Μέντες

Χίλτον

Μουκιέλε

Ρουσιγιόν

Σάμπια

Πίριζ

Σκιρί

Σιό

Μπενζά

Ανάλυση

Παιχνίδι για γερά νεύρα. Διαφορετική η φιλοσοφία των δύο ομάδων. Φουλ επίθεση η Μονακό, καλύτερη ανασταλτικά η Μονπελιέ. Δύο ισοπαλίες έχουν φέρει φέτος στο πρωτάθλημα. Δεν αποκλείω να τριτώσει και να πάει μακριά η βαλίτσα, αλλά θα μου προκαλέσει εντύπωση αν το σκορ μείνει σε χαμηλά επίπεδα. Στα επίπεδα διπλασιασμού του goal/goal κρίνεται αποδεκτό.

Σε ενδιαφέρει