Basket League: Εκτός έδρας ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Δύσκολες δοκιμασίες περιμένουν τόσο τον ΠΑΟΚ, όσο και την ΑΕΚ σε Πάτρα και Τρίκαλα αντίστοιχα. Δύσκολη έξοδος στην Κύμη για το καταπληκτικό Λαύριο. Μάχη επιβίωσης ανάμεσα σε Πανιώνιο και Φάρο.
Basket League: Εκτός έδρας ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Πέντε πολύ ενδιαφέροντα ματς περιλαμβάνει η 14η αγωνιστική της Stoiximan Basket League και πρώτη του δεύτερου γύρου.

Ανάλυση

Κύμη – Λαύριο

Πολύ καλή εμφάνιση για την Κύμη κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά δεν τα κατάφερε στο τέλος και ηττήθηκε οριακά με 79-77. Ο Μακ Φάντεν μπορεί να είχε 19 πόντους, αλλά δεν βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα χάνοντας αρκετά σουτ και μεταξύ άλλων το τελευταίο. Οι Τζόουνς και Μακ Γκι δίνουν τις απαραίτητες βοήθειες στον Αμερικανό, αφού κινούνται σταθερά σε διψήφιο αριθμό πόντων. Το Λαύριο έφτασα μια ανάσα από τη νίκη της χρονιάς, αφού ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη παράταση. Μάλιστα προηγήθηκε με 5 πόντους 2.30 ,λεπτά πριν το φινάλε, αλλά δεν άντεξε. Ευστόχησε σε 15 τρίποντα. Διαθέτει φοβερούς Αμερικανούς. Ο Μουρ οργίασε σταματώντας στους 30 πόντους. Κινείται σταθερά στους 82 πόντους κατά μέσο όρο. Στον πρώτο γύρο επικράτησε των γηπεδούχων με 78-65. Τους έχει κερδίσει και στις τρεις φορές που τους αντιμετώπισε. Η αναμέτρηση οδηγείται στο over με δεδομένο ότι οι δύο ομάδες στηρίζονται κατά ένα τεράστιο ποσοστό στους Αμερικανούς τους. Επειδή, όμως, το Λαύριο έπαιξε Δευτέρα στο ΟΑΚΑ και έχει στις πλάτη του δύο παρατάσεις και δύο κολλητά ταξίδια θα επιλέξω τον άσο με 3,5 πόντους στην Κύμη.

 

Πανιώνιος – ΓΣΛ Φάρος

Τεράστια νίκη για τον Πανιώνιο και μάλιστα πολύ εύκολα με 96-74 επί του Ρεθύμνου. Έκανε ότι ήθελε στο παρκέ. Αντιμετώπισε σαν τελικό την αναμέτρηση. Ολοκλήρωσε το ματς με 16/26 τρίποντα. Εντυπωσιακό ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ στο φετινό πρωτάθλημα. Πρώτα βιολιά οι Τσούπκοβιτς με 21 και Σακελλαρίου με 18 πόντους. Θα ψάξει απόψε μια ακόμα πολύ σημαντική νίκη κόντρα σε έναν σοβαρό μνηστήρα στη μάχη της επιβίωσης. Ο Κουακουμενσά αποτελεί το νέο πρόσωπο στην ομάδα, αφού έφυγε ο Χέντερσον. Ο Φάρος έρχεται από τη μεγαλύτερή του εμφάνιση στη φετινή σεζόν κερδίζοντας με 101-89 τον ΠΑΟΚ. Πολύ επιθετικός για ακόμα ένα παιχνίδι. Τρομερός ο Σάφτενααρ με 22 πόντους, 7 ασίστ και 8 ριμπάουντ. Ψάχνεται για να μεγαλώσει το ρόστερ, αφού με το ζόρι συμπληρώνει δεκάδα. Στον πρώτο γύρο επικράτησε πολύ εύκολα του Πανιωνίου με 98-68. Τελικός επιβίωσης για τις δύο ομάδες. Αμφότερες έρχονται από εξαιρετικά αποτελέσματα και ασχολούνται αποκλειστικά με την επίθεση. Ως εκ τούτου το over 163,5 αναμένεται να επιβεβαιωθεί εύκολα ή δύσκολα.

Ρέθυμνο – Κολοσσός

Ομάδες με παραδοσιακή παρουσία στα πλέι οφ. Αναμένεται και φέτος να βρεθούν σε αυτά, αλλά παρουσιάζουν αρκετά σκαμπανεβάσματα κατά καιρούς. Το Ρέθυμνο ηττήθηκε με 32 πόντους διαφορά από τον ουραγό Πανιώνιο. Αλλού πατούσαν κι αλλού βρισκόντουσαν οι παίκτες του. Σε ρηχά νερά οι ηγέτες Μούντι και Άρμστεντ. Σταθερά σε διψήφιο οι Γιαννόπουλος και Γκούντγουιν. Κατάφεραν να διασωθούν. Τέλος σε ένα αήττητο σερί τριών αγώνων. Ο Κολοσσός κέρδισε στη Θεσσαλονίκη με  82-76 τον Άρη πολύ πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικός σκορ. Είχε 60% στα δίποντα και 14 εύστοχα τρίποντα. Τέλειο ματς για εκτός έδρας. Πρώτος σκόρερ ο Μπρέι με 16 πόντους. Μεγάλο πλήγμα η αποχώρηση για Ρωσία μεριά του πολύτιμου Γκρίφιν. Ακόμα δεν έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του. Στα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους έχει κερδίσει ο εκάστοτε γηπεδούχος. Στον πρώτο γύρο ο Κολοσσός επικράτησε με 64-63 στο τελευταίο σουτ. Ώρα για ρεβάνς. Άσος.

Τρίκαλα – ΑΕΚ

Επιτέλους νίκη για τα Τρίκαλα και μάλιστα με πειστική εμφάνιση. Το τελικό 71-59 επί του Κόροιβου αποτέλεσε τονωτική ένεση. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό κυριάρχησε στον αγωνιστικό. Δεύτερο κολλητό εντός. Αλλαγή ψυχολογίας. Επτά φορές έχει αντιμετωπίσει την ΑΕΚ και έχει υποστεί έξι ήττες. Οι Τέγιτς και Τέιμς πέτυχαν μαζί στο τελευταίο 30 πότους και θέλουν απόψε να κινηθούν σε παρόμοια επίπεδα. Η Ένωση δεν πρόλαβε να χαρεί το διπλό στην Κύμη και ηττήθηκε από το Στρασβούργο σε ένα πολύ κομβικό ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ στο ΟΑΚΑ με 88-87. Κομβικό σημείο το 8-0 που δέχτηκαν στο φινάλε της τρίτης περιόδου και από το +7 βρέθηκαν να κυνηγάνε οι παίκτες του Σάκοτα. Όλα τα λεφτά Τζέιμς και Σάκοτα. Κανονικά στην αποστολή οι νεοφερμένοι Βασιλόπουλος και Χάντερ. Αναμένεταιο να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Πονηρό ματς. Σαφέστατα η ΑΕΚ είναι ανώτερη σε όλους τους τομείς, αλλά εκτός έδρας προβληματίζει και παίζει διαρκώς με τη φωτιά. Τα Τρίκαλα πήραν ψυχολογία και μπορούν να μείνουν στη μάχη μέχρι ενός σημείου υπερασπιζόμενα το χάντικαπ των 9 πόντων.

Προμηθέας – ΠΑΟΚ

Δίκαιη ήττα από τον Ολυμπιακό με 87-73 για τον μαχητικό Προμηθέα. Βρήκε συγκεντρωμένο τον αντίπαλό του μετά από βαριά ήττα στην Ευρωλίγκα και δεν είχε περιθώρια να τον κοιτάξει στα μάτια. Βρέθηκε πίσω με διψήφια διαφορά από νωρίς και δεν επέστρεψε. Δεύτερο σερί πολύ δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι, το οποίο επιβάλλεται να πάρει αν θέλει να βρεθεί στα πλέι οφ. Πέντε ήττες στα έξι τελευταία, αλλά με ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα. Ο ΠΑΟΚ θα είναι πιο κουρασμένος, αφού μεσοβδόμαδα έπαιξε στην Τενερίφη για το Τσάμπιονς Λιγκ χάνοντας από την τοπική ομάδα με 93-79. Νωρίτερα είχε χάσει από τον Φάρο στο πρωτάθλημα με 101-89. Κάκιστη αμυντική συμπεριφορά. Ο Παπαθεοδώρου ψάχνει λύσεις. Στον πρώτο γύρο ηττήθηκε από τον Προμηθέα στην Πυλαία με 79-73. Τρεις φορές έχουν συναντηθεί συνολικά οιμ δύο ομάδες και σε καμία ο νικητής δεν ξεπέρασε τη διαφορά των έξι πόντων. Λογικά θα δούμε ακόμα ένα οριακό ματς. Προβάδισμα νίκης στον Προμηθέα, αλλά σε αποδόσεις φαβορί δεν αξίζει.

 

Σε ενδιαφέρει