Μπιλμπάο – Εϊμπάρ: Βασκικό ντέρμπι για την εξάδα

Με το τοπικό ντέρμπι της Χώρας των Βάσκων ξεκινάει η 21η αγωνιστική της Primera Division.
Athletic Bilbao Eibar

H Μπιλμπάο φιλοξενεί απόψε στο “Σαν Μαμές” την Εϊμπάρ, με το βασκικό ντέρμπι να ανοίγει την 21η αγωνιστική της Primera Division. Η αναμέτρηση έχει και βαθμολογική σημασία, αφού και οι δύο ομάδες διεκδικούν μία θέση στην πρώτη εξάδα.

Τα προγνωστικά μου

Μπιλμπάο – Εϊμπάρ : 2-3 goals (1,97)

Aνάλυση

Ύστερα από ένα εντυπωσιακό ματς σε διακύμανση και ρυθμό, η Μπιλμπάο έμεινε στην ισοπαλία με 2-2 στην έδρα της Χετάφε. Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε δύο φορές, το αποτέλεσμα αφήνει γλυκόπικρη γεύση γιατί και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν πάρει στο τέλος τη νίκη. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας ισοπαλία για την ομάδα του Θιγάντα, η οποία παρέμεινε για πέντε σερί ματς αήττητη και στο -6 από την εξάδα και σήμερα θέλει να επιστρέψει στα τρίποντα στο τοπικό ντέρμπι για να μη χάσει κι άλλο έδαφος στο κυνήγι της ευρωπαϊκής εξόδου. Εκτός παραμένουν ο γκολκίπερ Κέπα και ο μπακ Μπαλενθιάγα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει για άλλη μια φορά ο Αντούριθ.

 

Από τη μεριά της, η Εϊμπάρ έμεινε στο 1-1 εντός έδρας με τη Μάλαγα την περασμένη αγωνιστική, δείχνοντας πως η ήττα από την Ατλέτικο τελικά την επηρέασε. Με αυτό το βαθμό, η ομάδα του Μεντιλιμπάρ παρέμεινε στο -4 από την πρώτη εξάδα και τις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο και σήμερα θα πρέπει να προσπαθήσει να πάρει κάτι θετικό απέναντι σε μια αντίπαλο με τον ίδιο στόχο. Εκτός παραμένουν ο επιθετικός Ένριχ και ο στόπερ Ολιβέιρα, ενώ επιστρέφει ο γκολκίπερ Ροντρίγκεζ. Κίκε Γκαρσία και Τσάρλες θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο των φιλοξενούμενων.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπιλμπάο (4-2-3-1)

Ερερίν
Λέκουε
Νούνιεζ
Ετσέιτα
Σαμπορίτ
Ρίκο
Ιτουράσπε
Σουσαέτα
Ραούλ Γκαρθία
Γουίλιαμς
Αντούριθ

Εϊμπάρ (4-4-2)

Ντμιτροβιτς
Κάπα
Χουνκά
Αρμπίγια
Άνχελ
Αλέχο
Ζόρνταν
Ντάνι Γκαρσία
Ινούι
Κίκε Γκαρσία
Τσάρλες

Eκτίμηση

Θα πέσουνε κορμιά! Εκτός από το χαρακτήρα του τοπικού ντέρμπι, η αναμέτρηση είναι σημαντική και για το κυνήγι της εξάδας. Προσεκτικές περιμένω να είναι και οι δύο ομάδες, όμως η επιθετική φύση τους δε θα εκλείψει. Πάντα σε λογικά πλαίσια. 2-3 goals

Σε ενδιαφέρει