Κύπελλο Ισπανίας: Ξεκουράζει κόσμο ο Ζιντάν

Επαναληπτικοί προημιτελικοί ανάμεσα σε Αλαβές – Βαλένθια και Ρεάλ – Λεγκανές. Βαλένθια και Ρεάλ έχουν κερδίσει τα πρώτα ματς στο γκολ.
extras noticia foton

Η ανεβασμένη εσχάτως Αλαβές υποδέχεται στο Μεντιζορόζα την εξαιρετική φέτος Βαλένθια, ενώ η Ρεάλ θα παίξει με πολλές αλλαγές κόντρα στη μαχητική Λεγκανές.

Ανάλυση

Αλαβές – Βαλένθια

Είναι ξεκάθαρη η αγωνιστική άνοδος της Αλαβές το τελευταίο διάστημα, αλλά στον… τελικό επιβίωσης με τη Λεγκανές έμεινε στο 2-2. Το χειρότερο είναι ότι προηγήθηκε με 2-0 και τελικά ισοφαρίστηκε στο 90’. Υπάρχει απογοήτευση. Ακολουθεί ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου. Βέβαια, επειδή θεωρητικά είναι χαμένο μπορεί απόψε να παίξει με περισσότερους βασικούς απ’ ότι υπολόγιζε παρότι όπως δήλωσε ο Αμπελάρδο θα προβεί σε ευρύ ροτέισον. Χρειάζεται μόνο νίκη για να έχει ελπίδες πρόκρισης. Στο σπίτι της συμπλήρωσε πέντε αγώνες αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις. Μόνο στον ένας δέχτηκε γκολ.  Η Βαλένθια κρατάει την πρόκριση στα δικά της χέρια έχοντας κερδίσει το πρώτο ματς στο Μεστάγια με 2-1. Μπορεί να έμεινε πίσω, αλλά έφερε τούμπα την αναμέτρηση χάρη σε δύο γκολ από τον Γκουέδες στο 73’ και Ροντρίγκο στο 82’. Στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος ηττήθηκε στο νησί από τη Λας Πάλμας με 2-1 βάζοντας τέλος σε ένα νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων. Τα πέντε τελευταία ματς της ήταν over. Τα τέσσερα εξ αυτών συνοδεύτηκαν από goal/goal. Λείπουν Μουρίγιο και Βιδάλ. Καθαρό 4-4-2 απόψε με Τζάζα και Ροντρίγκο. Η Αλαβές έχει ανεβάσει την απόδοσή της το τελευταίο διάστημα, αλλά τα λάθη στα μετόπισθεν συνεχίζονται. Τα ματς της Βαλένθια έχουν γρήγορο ρυθμό και συνήθως αρκετά γκολ. Το ίδιο περιμένω κι απόψε. Πιθανό να φέρουν ακόμα ένα μεταξύ τους αμφίσκορο, όπως και στον πρώτο αγώνα.

 

Ρεάλ Μαδρίτης – Λεγκανές

Έψαχνε απεγνωσμένα ένα ξέσπασμα η Ρεάλ. Βρήκε μπόσικη τη Λα Κορούνια και έκανε το… κομμάτι της. Το τελικό 7-1 μιλάει από μόνο του. Έκανε ότι ήθελε στο χορτάρι. Επέστρεψε στα γκολ επιτέλους ο Ρονάλντο. Πάντως, το μηδέν στην άμυνα και πάλι δεν το κράτησε. Ακολουθεί κρίσιμο βαθμολογικά ματς με τη βαλένθια που αναγκάζει τον Ζιντάν να προβεί σε αρκετές αλλαγές απόψε. Εξάλλου, αυτό έκανε και στον πρώτο ματς με τη Λεγκανές που επικράτησε με 1-0. Βέβαια, η αντίπαλός της έπαιξε αρκετά καλά και είχε 2-3 πολύ μεγάλες ευκαιρίες για ένα γκολ. Δεν θα παίξουν Ράμος και Θεμπάγιος. Δεδομένο το 4-3-3 με αρκετά, όμως, νέα πρόσωπα. Οι Λούκας και Ασένσιο θα βρεθούν σίγουρα στην επίθεση. Η θέση του τρίτου φορ παίζεται ανάμεσα σε Μπενζεμά και Μαγιοράλ. Η Λεγκανές αποδεικνύεται πολύ σκληρό καρύδι. Και μόνο που έφτασε ως εδώ αποτελεί υπέρβαση. Κόντρα στην Αλαβές στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος είχε όλη την τύχη του κόσμου πάνω από το κεφάλι της. Βρέθηκε πίσω με 2-0, μείωσε με πέναλτι που δεν έγινε ποτέ στο 75’ και ισοφάρισε από το πουθενά στις καθυστερήσεις. Πάντως, ακόμα κι έτσι η ψυχολογία παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Ο Γκαριτάνο υποστήριξε πως δεν πρόκειται να κάνει ιδιαίτερες αλλαγές, αφού κάθε ματς είναι σημαντικό για την ομάδα του. Ετσι θα παίξει με 4-1-4-1 προσέχοντας αρχικά τα μετόπισθεν και ψάχνοντας μια κόντρα που θα βάλει φωτιά στην αναμέτρηση. Στα άκρα της μεσαίας γραμμής οι Άμραμπατ και Πέρεθ. Φουνταριστός ο Μποβί. Περίεργο ματς. Ξεκάθαρο φαβορί η Ρεάλ, που ξεμπούκωσε το Σάββατο, αλλά θα παίξει με πολλές αλλαγές απόψε. Η Λεγκανές θέλει γκολ και μπορεί να το πετύχει. Το έχουν κάνει άλλοι κι άλλοι στο Μπερναμπέου. Καλοπληρωμένο το αμφίσκορο.

 

Σε ενδιαφέρει