ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ξέρει τον δρόμο η Ένωση

Η ΑΕΚ έχει κερδίσει ήδη μία φορά φέτος τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο και της έχει ανοίξει η όρεξη.
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ξέρει τον δρόμο η Ένωση

Το μεγάλο ντέρμπι ονομάτων μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ κλέβει την παράσταση στο σημερινό πρόγραμμα της Stoiximan Basket League.

Τα προγνωστικά μου

ΑΕΚ (7,5) – Παναθηναϊκός: 1 (1.80)

Ανάλυση

Το κόμπλεξ που βγάζει η εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα είναι πρωτόγνωρο. Έχει ρεκόρ 6-5 και ακόμα δεν έχει πανηγυρίσει διπλό. Έχτισε διψήφιες διαφορές στην Πάτρα κόντρα στον Προμηθέα, αλλά κατέρρευσε στο τέλος και υπέκυψε με 69-66. Υπάρχει προβληματισμός. Στο ΟΑΚΑ, πάντως, δεν μασάει. Σταθερά σε διψήφιο αριθμό πόντων Γκριν και Χάρις. Νέα ήττα μεσοβδόμαδα στην Τουρκία από την Μπάνβιτ με 78-71. Την κολακεύει, αφού η διαφορά ξεπέρασε ακόμα και τους 15 πόντους. Ακολουθεί το κομβικό ματς με τη Ρόσα Ράντομ που έχει τον χαρακτήρα τελικού, αλλά αυτό μπορεί να περιμένει. Προτεραιότητα η ντερμπάρα με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο κέρδισε φέτος στο Κύπελλο με 73-69 και έφτασε στον τελικό.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει απτόητος να πετάει από νίκη σε νίκη φτάνοντας στο 11-0 εντός συνόρων και οδηγώντας πολύ εύκολα την κούρσα του πρωταθλήματος. Δεν χάνεται η πρωτιά στην κανονική περίοδο. Ανετο 92-57 κόντρα στον Κόροιβο με τεράστιο ροτέισον. Ακολούθησε ακόμα μία νίκη στο απόρθητο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα με 84-75. Διαστημικός Καλάθης, φοβερός Γκιστ, σταθερός Παππάς. Καλύπτουν το ντεφορμάρισμα του Ρίβερς. Ακολουθεί διπλή αγωνιστική στην Ευρωλίγκα και μάλιστα με δύο πολύ απαιτητικά ματς κόντρα σε Φενέρ και ΤΣΣΚΑ. Ο Πασκουάλ δεν θέλει με τίποτα να επηρεαστούν πνευματικά οι παίκτες του. Σύμμαχο η παράδοση κόντρα στην ΑΕΚ με 24 νίκες σε σύνολο 29 αγώνων.

Εκτίμηση

Ο Σάκοτα έχει συμμαζέψει την ΑΕΚ, αλλά ακόμα δεν έχει βρει τις ισορροπίες ανάμεσα στα εντός και τα εκτός έδρας παιχνίδια. Το σημερινό είναι περίεργο γιατί είναι εντός, αλλά μόνο σε θεωρητικό επίπεδο και σε επίπεδο κόσμου. Το ότι ακολουθούν δύο τεράστια ευρωπαϊκά ματς για τον Παναθηναϊκό σε 48 ώρες δεν αποκλείεται να τον αποπροσανατολίσουν. Ακόμα κι αν κερδίσουν οι «πράσινοι» δύσκολα θα το πράξουν με περισσότερους από 8 πόντους. Άσος στο χάντικαπ.

Σε ενδιαφέρει