Λεβερκούζεν – Μπάγερν: Αήττητες εντός έδρας οι ‘ασπιρίνες’

Από την BayArena ξεκινάει ο δεύτερος γύρος της Μπουντεσλίγκα.
leverkusen bayern

Mε τη σπουδαία αναμέτρηση Λεβερκούζεν – Μπάγερν ξεκινάει απόψε ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος της Μπουντεσλίγκα. Η χειμερινή διακοπή σίγουρα έχει επηρεάσει τις ομάδες και λογικά το ματς θα κριθεί στις λεπτομέριες.

Τα προγνωστικά μου

Λεβερκούζεν – Μπάγερν : 1 DNB (2,65)

Aνάλυση

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας επί της Γκλάντμπαχ εκτός έδρας πήρε η Λεβερκούζεν λίγο πριν τη χειμερινή διακοπή και σε αυτή τη φάση πρόκειται να αντιμετωπίσει τη Βέρντερ, αλλά εντός έδρας αυτήν τη φορά. Γενικά, ο πρώτος γύρος πήγε αρκετά καλά για τις “ασπιρίνες”, οι οποίες κατάφεραν βρίσκονται μόλις στο -2 από τη δεύτερη θέση, ενώ κράτησαν αήττητη την έδρα τους. Στα μεταγραφικά, η ομάδα του Χέρλιχ δεν έκανε κάποια κίνηση, αφού ο ίδιος ο κόουτς δήλωσε ικανοποιημένος από το υπάρχων ρόστερ, ενώ παρελθόν αποτέλεσε ο μέσος Ραμάλιο που πήγε στην Σάλτσμπουργκ. Στα αγωνιστικά, επιστρέφουν ο αμυντικός Βέντελ και ο φορ Αραγκουίζ, με τον Χέρλιχ να κατεβάζει την ομάδα του με 3-4-3 και τους Φόλαντ, Χάβερτς και Μπέιλι να αποτελούν την τριάδα στην επίθεση.

Από τη μεριά της, η Μπάγερν με τον Χάινκες στο τιμόνι της επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και από τον Οκτώβρη και μετά κατάφερε να ανέβει στην κορυφή και να κλείσει τον πρώτο γύρο με 11 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Ντόρτμουντ, μια διαφορά που λογικά δε χάνεται. Οι Βαυαροί, επίσης, πήραν προκρίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Κύπελλο, οπότε η σεζόν κυλάει ιδανικά για αυτούς. Αποκτήθηκε ο φορ Σάντρο Βάγκνερ από τη Χόφενχαϊμ ως μπακ απ του Λεβαντόφσκι και σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης, μιας και ο Πολωνός τραυματίστηκε την τελευταία στιγμή. Άλλα προβλήματα για τον Χάινκες αποτελούν οι Νόιερ, Χούμελς και Τιάγκο, τη θέση του οποίου θα πάρει ο Ζέλε. Τουλάχιστον επιστρέφει ο εξτρέμ Ρόμπεν.

Πιθανές ενδεκάδες

Λεβερκούζεν (3-4-3)

Λένο
Ρέτσος
Τα
Σ.Μπέντερ
Λ.Μπέντερ
Κορ
Βέντελ
Αρανγκουίζ
Χάβερτς
Μπέιλι
Φόλαντ

Μπάγερν (4-1-4-1)

Ούλραϊχ
Κίμιχ
Ζέλε
Μπόατενγκ
Αλάμπα
Μαρτίνεζ
Μέλερ
Ρόμπεν
Ριμπερί
Βιντάλ
Βάγκνερ

Εκτίμηση

Η Λεβερκούζεν έχει καταφέρει να κρατηθεί αήττητη εντός έδρας μέχρι στιγμής, ενώ η Μπάγερν χωρίς τους Χούμελς και Λεβαντόφσκι θα είναι σίγουρα πιο ευάλωτη. Έχει τύχη η κόντρα του φαβορί. 1 DNB

Σε ενδιαφέρει