Κύπελλο Ισπανίας: Φουλ επίθεση η Θέλτα

Αναγκασμένη να επιτεθεί είναι η Θέλτα στο Καμπ Νόου, αφού χρειάζεται γκολ για να ελπίζει σε πρόκριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα.
ff

Τα τελευταία εισιτήρια για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ισπανίας βγαίνουν απόψε. Τρεις ρεβάνς, όπου ισχύει το εκτός έδρας γκολ.

Λεβάντε – Εσπανιόλ

Πάλεψε όσο μπορούσε η Λεβάντε στο Καμπ Νόου, αλλά ηττήθηκε με 3-0 από την Μπαρτσελόνα. Πάντως δεν εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. Πολύ κοντά στην υπέρβαση της πρόκρισης βρίσκεται απόψε. Κέρδισε με 2-1 την Εσπανιόλ στον πρώτο αγώνα και κρατάει γερά την τύχη στα δικά της πόδια. Ουσιαστικά προκρίνεται ακόμα και με ισοπαλία ή ήττα με 1-0. Θα παίξει με 4-3-3 και τους Ιβι, Νάνο και Σάμου να αποτελούν την βασική τριπλέτα στην επίθεση. Η Εσπανιόλ πέτυχε τεράστιο διπλό επί της Μάλαγα με 1-0 τη Δευτέρα. Πάλεψε μέχρι τέλους για να το κρατήσει και σίγουρα θα έχει μεγαλύτερη κόπωση από την αντίπαλό της. Λείπουν Πιάτι, Σάντσεθ και Ντουάρτε απόψε. Θα υπάρξουν 2-3 αλλαγές, αλλά δεν θα αφήσει το Κύπελλο στην μοίρα του. Θα το παλέψει όσο μπορεί. Χρειάζεται τουλάχιστον δύο γκολ για να ελπίζει. Με Γκαρσία και Μορένο στην επίθετη του 4-4-2. Επιβάλλεται να ανοιχτεί από νωρίς η φιλοξενούμενη αφήνοντας κενούς χώρους στα μετόπισθεν.  Στο καλοπληρωμένο 1.95 βρίσκουμε το goal/goal και το θεωρώ προκλητικό.

Σεβίλλη – Κάντιθ

Απίστευτη ήττα από την Μπέτις στο Πιθχουάν. Αστεία άμυνα, τραγικές φιγούρες οι παίκτες. Είχε χρόνια να φάει πέντε γκολ στην έδρα της η Σεβίλλη. Το τελικό 5-3 έφερε μεγάλο αναστάτωση και γιούχα. Το σίγουρα είναι ότι κάτι δεν πάει καλά φέτος. Πάλι καλά που κέρδισε την Κάντιθ με 2-0 στον πρώτο αγώνα Κυπέλλου γιατί αν ερχόταν και κάποιος αποκλεισμός απόψε τα πράγματα θα βάραιναν επικίνδυνα. Ο Μοντέλα δίνει εξετάσεις ακόμα δεν πάτησε το πόδι του στην ομάδα. Ακολουθεί το ματς με την Αλαβές στην Πριμέρα. Θα παίξουν  πολλοί αναπληρωματικοί, αλλά το ροτέισον θα είναι προσεκτικό για να μην εκτεθεί και πάλι τόσο η ομάδα, όσο και ο Ιταλός τεχνικός. Η Κάντιθ ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια την αντίπαλό της. Ετσι κυνηγάει ένα τεράστιο θαύμα απόψε. Να πετύχει τρία γκολ στη Σεβίλλη αποτελεί θαύμα και δείχνει ακατόρθωτο. Στο πρωτάθλημα τα πηγαίνει θαυμάσια κερδίζοντας την Γρανάδα με 1-0 και έχοντας ρεκόρ 8 νίκες και 2 ισοπαλίες στα 10 τελευταία ματς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει την Μπέτις (συντοπίτισσα της Σεβίλλης) χάρη στο εντυπωσιακό υπέρ της 5-3 στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν. Δεν παίζουν Μάρι, Σανκαρέ και Σερβάντο. Βασικοί και οι τρεις. Θα παραταχθεί με κάποιες αλλαγές δείχνοντας ότι υπολογίζει περισσότερο το ματς με την Κόρδοβα που ακολουθεί για τη Σεγούντα. Μπερδεμένο ματς. Φαβορί η Σεβίλλη, αλλά με  κακή ψυχολογία. Η Κάντιθ δεν έχει να χάσει τίποτα, αλλά θα παίξει με αρκετές αλλαγές. Αν έπαιζα κάτι θα ήταν το over, αλλά όχι με θέρμη.

Μπαρτσελόνα – Θέλτα

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στα καλύτερά της. Πετάει από τριάρα σε τριάρα. Με το 3-0 στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ καθάρισε με το ίδιο σκορ και την Λεβάντε χωρίς καν να φορτσάρει. Δεν γίνεται να χαθεί οι φετινός τίτλος. Η πρόκριση στο Κύπελλο βρίσκεται σε οριακό σημείο. Ναι μεν έχει το προβάδισμα μετά το 1-1 στο Μπαλαϊδος, αλλά φέτος έχει ήδη μια γκέλα στο σπίτι της κόντρα στη Θέλτα μένοντας στο 2-2. Αν επαναληφθεί το συγκεκριμένο σκορ θα μείνει εκτός. Αρα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική. Ο Βαλβέρδε υποστήριξε πως η πρόκριση είναι πολύ δύσκολη και αναμένεται να παρατάξει ανταγωνιστική ενδεκάδα. Σίγουρα πάντως θα γίνει το σχετικό ροτέισον. Πάντως η λογική λέει πως στο αρχικό σχήμα θα βρεθούν τόσο ο Μέσι, όσο και ο Σουάρες. Η Θέλτα μπορεί να έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, αλλά κόντρα στους μεγάλους τα πάει θαυμάσια. Ηδη πήρε το 2-2 από την Μπάρτσα στο πρωτάθλημα, το 1-1 στο Κύπελλο και το πρόσφατο 2-2 από τη Ρεάλ στην Πριμέρα. Μάλιστα θα μπορούσε να κερδίσει, αλλά αστόχησε σε πέναλτι. Τα πάντα παραμένουν ανοιχτά απόψε και θα ματώσει για την υπέρβαση. Χρειάζεται απαραιτήτως γκολ. Εξάλλου δεν έχει μάθει να παίζει άμυνα. Θα επιτεθεί με 4-3-3 και τους Σίστο, Άσπας και Γκόμεζ να αποτελούν την επιθετική τριπλέτα. Χαμηλός ο άσος, εξίσου χαμηλό το over. Ανταγωνιστική η τιμή του goal/goal. Τάσσομαι υπέρ της.

Σε ενδιαφέρει