Stoiximan Basket League: Δοκιμασία στην Πάτρα

Με πολύ δύσκολο εκτός έδρας αγώνα ανοίγει το 2018 για την ΑΕΚ, που καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του φιλόδοξου Προμηθέα.
sakotaaaa

Πέντε αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της Stoiximan Basket League. Ψάχνουν… ανάσα Πανιώνιος και Τρίκαλα. Ανεβάζει στροφές η ΑΕΚ με την έλευση Σάκοτα.

Ανάλυση

ΓΣΛ Φάρος – Λαύριο

Μεγάλη μάχη στη Λάρισα ανάμεσα στον Φάρο και το εντυπωσιακό Λαύριο. Ομάδα έδρας οι γηπεδούχοι. Για να επιβιώσουν πρέπει να καθαρίσουν αυτά τα ματς στην έδρα τους. Έχουν ρεκόρ 4-6 ως τώρα και παραμένουν μακριά από μπελάδες, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς. Κόντρα στην ΑΕΚ ήταν απαράδεκτοι χάνοντας με 106-79. Ντρέπιερ και Γκάλγουεϊ δεν υπολογίζονται. Σοβαρό θέμα προέκυψε με τον πρώτο σκόρερ Ουέαρ, ο οποίος έφυγε για την Αμερική και δεν επέστρεψε. Το Λαύριο καθάρισε τον ΠΑΟΚ με 90-72 και συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις. Εφτασε στο 7-3 και φιγουράρει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Ο Γκρέι πέτυχε 19 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και ο Ουίνγκινς 18 στο δεύτεροι. Τρομερή δουλειά οι ξένοι της ομάδας του Σερέλη. Παραμένει στα πιτς ο Μουρ. Πολύ καλή ομάδα το Λαύριο και θα βρεθεί σχετικά εύκολα στα πλέι οφ αν συνεχίσει έτσι. Δεν βγάζει, όμως, την ίδια ενέργεια στις εξόδους του και παρά τα προβλήματα στο εσωτερικό του Φάρου δεν έχω ικανούς ακόμα τους φιλοξενούμενους να φτάσουν στη νίκη με περισσότερους από έξι πόντους. Ρισκάρω στον άσο.

Πανιώνιος – Άρης

Παλιότερα θα μιλάγαμε για ντερμάρα με φόντο την τρίτη θέση. Πλέον, οι δύο ομάδες θυμίζουν σκιά του καλού τους εαυτού. Ο Πανιώνιος παραμένει ουραγός με μόλις μία νίκη σε 10 αγωνιστικές. Δίκαιη η πιο πρόσφατη στο ΣΕΦ με 87-65. Πάλεψε φιλότιμα. Δείχνει ανεβασμένος και μαχητής. Νταλό και Κράβιτς ανεβαίνουν αγωνιστικά. Μονόδρομος η νίκη απόψε αν θέλουν να αναπνεύσουν οι γηπεδούχοι. Ο Άρης κέρδισε τα Τρίκαλα με 82-63 επιστρέφοντας μετά από καιρό στις πειστικές εμφανίσεις. Ο Γιαννάκης έχει καταφέρει να ισορροπήσει την ομάδα του αμυντικά, αλλά η επίθεση χρειάζεται δουλειά. Στο 4-6 το ρεκόρ των φιλοξενούμενων. Αποκτήθηκε ο Μάρασ, αφού η αποχώρηση του Μπένσον στο ζωγραφιστό είναι τεράστια. Κούνησε μαντήλι και ο Γουίβερ. Πολύ μπερδεμένο σταύρωμα. Ο Πανιώνιος δεν παίζει άμυνα, αλλά βγάζει ενέργεια επιθετικά. Το αντίθετο από τον Άρη, που διαθέτει πιο γεμάτο ρόστερ, αλλά εκτός έδρας δεν στρίβει. Οριακά προς over 144,5 για τη χαρά του παιχνιδιού.

Κύμη – Κολοσσός

Τέλος στο αήττητο σερί τριών αγώνων για την Κύμη, αφού έχασε 83-73 στο Ρέθυμνο. Επτά ήττες στα 10 φετινά ματς. Πολύ σκληρή ομάδα πάντως, που αν υποτιμηθεί μπορεί να κάνει τη ζημιά οπουδήποτε. Κυρίως μετά την προσθήκη του έμπειρου Μακ Φάντεν έχει ανεβάσει το επίπεδό της. Σταθερά σε διψήφιο και ο Κάιζερ. Λίρα εκατό ο Μακ Γκι. Ο Κολοσσός από την άλλη υπερτερεί σε εμπειρία, είναι πιο ψημένη ομάδα, αλλά στις εξόδους του προβληματίζει. Μέχρι τώρα έχει ρεκόρ 5-5 και ξεκάθαρο στόχο τα πλέι οφ. Έρχεται από σπουδαία εμφάνιση επί του Παναθηναϊκού, αλλά ηττήθηκε οριακά με 72-71. Μοιραίος ο Γκρίφιν που έχασε λέι απ μόνος του στα τελευταία δευτερόλεπτα. Θα προσπαθήσει να ρεφάρει απόψε. Πολύ περίεργο ματς και εδώ. Η Κύμη έχει δυνατή έδρα και οι τελευταίες προσθήκες την έχουν ανεβάσει επίπεδο. Ο Κολοσσός έχει καλύτερη ομάδα, αλλά δεν με γεμίζει μακριά από το σπίτι του. Αν έπαιζα κάτι θα ήταν η νίκη των γηπεδούχων, αλλά σε καμία περίπτωση στο 1.60.

Τρίκαλα – Ρέθυμνο

Πρόωρος τελικός για τα Τρίκαλα. Με 8 ήττες σε 10 αγώνες παραμένει σταθερά στην τελευταία δυάδα και δεν έχει το παραμικρό περιθώριο απώλειας βαθμών σε αυτά τα ματς εντός έδρας. Πιο πρόσφατο το χαμένο 83-62 στην έδρα του Άρη. Μεγάλο αγκάθι η άμυνα. Επιτρέπει σταθερά κοντά στους 85 πόντους. Παλεύουν Τέγιτς, Τζόουνς και Μάρεϊ, αλλά δεν έχουν βοήθειες. Το Ρέθυμνο καθάρισε με 83-73 την Κύμη, έφτασε στο 4-6 και βλέπει πλέι οφ. Τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία. Πολύ καλός ο Γιαννόπουλος με 22 πόντους. Οι Άρμστεντ και Γκούντογουϊν συνεχίζουν να κινούνται κοντά στους 15 πόντους έκαστος. Πρέπει, πάντως, οι Κρητικοί να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στις εξόδους τους. Μόνο μία νίκη έχουν μακριά από το σπίτι τους στη φετινή σεζόν. Έχω την αίσθηση πως τα Τρίκαλα θα ματώσουν για τη νίκη απόψε και στο τέλος θα καταφέρουν να την πάρουν και να ανασάνουν. Τα δύο προηγούμενα χρόνια κατάφεραν να επικρατήσουν των φιλοξενούμενων εντός έδρας και είναι σε θέση να τριτώσουν το… καλό.

Προμηθέας – ΑΕΚ

Μπήκε καταπληκτικά στη σεζόν ο Προμηθέας, έδειξε ξεκάθαρα την πρόθεσή του να παλέψει για μια θέση στα πλέι οφ, αλλά έκλεισε το 2017 με τρεις διαδοχικές ήττες που τον προσγείωσαν ανώμαλα. Εξαιρετική σεζόν ως τώρα για Φαγέ, Χολ και Μιλόσεβιτς. Προβληματίζει με τις εμφανίσεις του ο Ρέλεφορντ, που θεωρητικά είναι εκ των ηγετών. Η ΑΕΚ από τη μέρα που ανέλαβε ο Σάκοτα έχει ανεβάσει ταχύτητα και αντεπιτίθεται με στόχο την τρίτη θέση. Μην ξεχνάμε πως βρίσκεται και στον τελικό του Κυπέλλου. Μετά το 106-79 κόντρα στον Φάρο έφτασε τις έξι νίκες σε δέκα αγωνιστικές. Η τριπλέτα Χάρις, Σάκοτα και Μαυροειδής αποτελεί εγγύηση εκτελεστικά. Πέρσι αντιμετώπισε για πρώτη φορά τους Πατρινούς κερδίζοντάς τους μέσα έξω με 76-60 και 86-67. Λογικά θα δούμε ντέρμπι. Αν δεν είχε τον Σάκοτα στον πάγκο η ΑΕΚ θα πήγαινα στον άσο με 4,5 πόντους στους γηπεδούχους. Τώρα θα προτιμήσω το over 155,5 ελπίζοντας οι δύο ομάδες να ξεπεράσουν του 75.

Σε ενδιαφέρει