Ευρωλίγκα: Με σύμμαχο παράδοση και… Καλάθη

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στην απόρθητη έδρα του την ανεβασμένη Εφές έχοντας και πάλι τον Νικ Καλάθη στη σύνθεσή του.
panathinaikos efes

Με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει η αυλαία της 16ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα. Ισπανικός εμφύλιος στην Ανδαλουσία, ματσάρες σε Αθήνα και Βαρκελώνη.

Ανάλυση

Παναθηναϊκός – Εφές

Έπαιξε με τη φωτιά ο Παναθηναϊκός στη Ρόδο κόντρα στον Κολοσσό, αλλά δεν κάηκε επικρατώντας με 72-71. Βρέθηκε να προηγείται με διψήφια διαφορά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, αλλά έφτασε να κυνηγάει στο σκορ τρία λεπτά πριν το φινάλε. Τελικά αντέδρασε και παρέμεινε η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα. Στην Ευρωλίγκα διαθέτει την καλύτερη έδρα έχοντας το απόλυτο σε επτά αγώνες σκοράροντας κάτι λιγότερο από 85 πόντους κατά μέσο όρο. Ο Νικ Καλάθης αγωνίστηκε λίγο στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος και θα παίξει κανονικά απόψε. Το ίδιο ισχύει και για τον Παππά που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις. Η Εφές βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις με ρεκόρ 4-11. Πάντως με τον Αταμάν στον πάγκο δείχνει σημάδια ανάκαμψης κερδίζοντας κατά σειρά Νταρουσάφακα και Μπάμπεργκ σε Τουρκία και Ευρώπη. Δείχνει πιο συμμαζεμένη στην άμυνα. Απέκτησε τον Ντάγκλας με θητεία στο ΝΒΑ για να μπαλώσει την τρύπα του Άνταμς, ο οποίος θα κουνήσει μαντήλι όπως όλα δείχνουν. Αφεντικό στο απόρθητο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, ο οποίος σε δέκα εντός έδρας συγκρούσεις με την Εφές μετράει 9 νίκες. Λογική η νίκη της Ελληνικής ομάδας, αλλά πονηρό το χάντικαπ των 8,5 πόντων. Θα κινηθώ σε πιο ειδικά μονοπάτια επιλέγοντας το under 13,5 στους πόντους του Καλάθη, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό και σίγουρα δεν θα είναι στα καλύτερά του.

Μάλαγα – Βαλένθια

Σε εξαιρετική κατάσταση η Μάλαγα κερδίζοντας στο Ισραήλ τη Μακάμπι με 89-78 και φέρνοντας το ρεκόρ της στο 7-8. Είχε ξεκινήσει πολύ άσχημα, αλλά αποδεικνύει πως έχει παλμό. Ξεμπλόκαραν επιθετικά οι γηπεδούχοι και αυτομάτως ήρθαν οι νίκες. Πραγματικός ηγέτης ο Νέντοβιτς, που κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα από πλευράς παραγωγικότητας. Απουσιάζει ο Μιλοσάβλιεβιτς. Η Βαλένθια χαμογέλασε μετά από 10 αγώνες επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 67-63. Πόνταρε στην άμυνα, έριξε σε πολύ χαμηλά επίπεδα το σκορ, δεν επέτρεψε στους «πράσινους» να τρέξουν και έφτασε το ρεκόρ της στο 4-11. Καταπληκτικός ο Ερικ Γκριν με 21 πόντους. Στο πρωτάθλημα συγκρούστηκε με τη Μάλαγα και ηττήθηκε με 74-67. Σήμερα θα ψάξει την άτυπη ρεβάνς. Στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας είχε κερδίσει τη συμπατριώτισσα με 91-53. Παραμένουν στα πιτς Σαν Εμετέριο, Ντιό, Βίβες και Γουίλιαμς. Έδρα, φόρμα, τάιμινγκ και αγωνιστικά νέα οδηγούν στον άσος. Value η νίκη της Μάλαγα στο 1.60!

Μπαρτσελόνα – ΤΣΣΚΑ

Σκόρπισε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα της Μπαρτσελόνα και Χιπούσκοα με δύο πειστικές κατοστάρες η Μπαρτσελόνα. Στην Ευρώπη πέτυχε μεγάλο διπλό στη Ρωσία επί της Κίμκι με 79-65. Το ρεκόρ της βρίσκεται στο 5-10 και επιβάλλεται να πραγματοποιήσει ένα νικηφόρο σερί για να μπει σε τροχιά πρόκρισης. Το ότι δίνει γρήγορο ρυθμό στα παιχνίδια της ανεβάζει φέτος την παραγωγικότητας της πάνω από τους 85 πόντους, αλλά την οδηγεί σε πολλά λάθη. Έχει πάνω από 15 κατά μέσο όρο ανά αγώνα. Η ΤΣΣΚΑ από την άλλη βρίσκεται στην κορυφή με 12 νίκες σε 15 αγώνες και πιο πρόσφατο το σπουδαίο διπλό με 90-81 επί της Μπασκόνια. Μάλιστα βρέθηκε να χάνει 18-5 στο πρώτο0 πεντάλεπτο, αλλά βρήκε γρήγορα το κλειδί των Βάσκων και έφερε τούμπα την κατάσταση. Διαθέτει την καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση με 89,2 πόντους κατά μέσο όρο. Ο Ροντρίγκεθ πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις μοιράζοντας 20αρες δεξιά κι αριστερά. Απουσιάζει ο Βέστερμαν. Ισορροπημένη η παράδοση στη Βαρκελώνη με έξι νίκες για κάθε ομάδα. Το στυλ παιχνιδιού των δύο ομάδων και ο τρελός ρυθμός που δίνουν στα περισσότερα παιχνίδια τους οδηγούν στο over 167,5.

Σε ενδιαφέρει