Νάπολι – Αταλάντα: Με αλλαγές οι ‘παρτενοπέι’

Μεγάλη μάχη για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας στο "Σαν Πάολο".
nap ata

H Nάπολι υποδέχεται απόψε την Αταλάντα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ιταλίας. Η αναμέτρηση είναι νοκ άουτ και αν η κανονική διάρκεια λήξει ισόπαλη ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

Τα προγνωστικά μου

Νάπολι – Αταλάντα : X2 (2,45)

Aνάλυση

Με εκτός έδρας νίκη 0-1 μέσα στην έδρα της Κροτόνε έδωσε τέλος στο 2017 η Νάπολι και μαζί με αυτή κατέκτησε και τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο φορμαρισμένος Χάμσικ στο 17’ και από εκεί και μετά οι “παρτενοπέι” απλά διαχειρίστηκαν το ματς μέχρι το τέλος. Ο κόουτς Σάρι αναμένεται να κάνει ροτέισον στον αποψινό προημιτελικό, καθώς θέλει να έχει έτοιμους τους παίκτες του για τη μάχη του πρωταθλήματος. Σταθερά εκτός παραμένουν ο μπακ Γκουλά και ο φορ Μίλικ, ενώ επιστρέφει ο μπακ Ρούι. Παίζεται μία θέση στην επίθεση ανάμεσα σε Ινσίνιε και Ζιελίνσκι, με τον δεύτερο να έχει τις περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστεί δίπλα στου Καγεχόν και Μέρτενς.

Νάπολι – Αταλάντα:

Από τη μεριά της, η Αταλάντα γνώρισε ανέλπιστη ήττα με 1-2 εντός έδρας από την Κάλιαρι, κλείνοντας αρνητικά τον πρώτο γύρο. Έτσι, μπήκε τέλος στο αήττητο σερί των πέντε αγώνων που την είχαν φέρει στην έκτη θέση και τώρα βρίσκεται στην ένατη με 7 βαθμούς. Ο Τζαμπιέρο Γκασπερίνι βλέπει το σημερινό ματς Κυπελλου ως ευκαιρία για αντίδραση για την ομάδα του, καθώς θεωρεί πως σε μια μονή αναμέτρηση όλα μπορούν να συμβούν. Στα αγωνιστικά, τιμωρημένος είναι ο χαφ Κούρτιτς, ενώ επιστρέφει ο στόπερ Παλομίνο. Κορνέλιους και Γκόμες θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο, με τον Ίλισιτς σε ρόλο τρεκουαρτίστα λίγο πιο πίσω.

Πιθανές ενδεκάδες

Νάπολι (4-3-3)

Σέπε
Μάτζιο
Κουλιμπαλί
Κίρικες
Μάριο Ρούι
Ρογκ
Ντιαβαρά
Χάμσικ
Καγεχόν
Μέρτενς
Ζιελίνσκι (Ινσίνιε)

Αταλάντα (3-4-1-2)

Μπερίσα
Μασιέλο
Καλντάρα
Τολόι
Χάτεμπουρ
Ντε Ρόον
Κριστάντε
Σπινατσόλα
Ίλιτσιτς
Κορνέλιους
Γκόμες

Εκτίμηση

Η Νάπολι δεν είναι ότι θα αδιαφορήσει για το Κύπελλο, όμως το πρωτάθλημα είναι ο διακαής πόθος όλων στην πόλη του Νότου και αυτό φαίνεται και από τις αλλαγές που θα κάνει απόψε ο Σάρι. Η Αταλάντα, από την άλλη, θέλει να αντιδράσει στην απρόσμενη ήττα από την Κάλιαρι και έχει την ποιότητα τουλάχιστον να μη χάσει. Χ2

Σε ενδιαφέρει