Πάρμα – Ρόμα

Νοκ άουτ για τη φάση των "16" του Κυπέλλου Ιταλίας. Αν υπάρξει ισοπαλία ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.
Parma Roma

Eπέστρεψε στις νίκες με το 2-0 επί της Λέτσε εντός έδρας η Πάρμα, ολοκληρώνοντας θετικά τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 57′ με κεφαλιά του Ιακοπόνι και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 72′ με σουτ του Κορνέλιους. Με αυτό το τρίποντο, η ομάδα του Ντ’Αβέρσα βρίσκεται στην 7η θέση και μόλις στο -1 από την εξάδα που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στο κύπελλο έχει αποκλείσει μέχρι στιγμής τις Βενέτσια (3-1) και Φροζινόνε (2-1) αγωνιζόμενη εντός έδρας, ενώ τη Ρόμα την αντιμετώπισε στο ίδιο γήπεδο για το πρωτάθλημα, επικρατώντας με σκορ 2-0. Επιστρέφει στο αρχικό σχήμα ο μέσος Μπαριλά, ενώ εκτός αποστολής παρέμειναν ο εξτρέμ Καραμό, ο επιθετικός Ζερβίνιο και ο μέσος Γκράσι.

Η Ρόμα ήθελε πολύ να πάρει κάτι θετικό απέναντι στη Γιουβέντους εντός έδρας, όμως τα δύο γρήγορα γκολ που δέχτηκε (0-2 μέχρι το 10′) δεν της άφησαν περιθώρια για κάτι καλύτερο. Οι Ρωμαίοι το προσπάθησαν πολύ, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 68′ με πέναλτι του Περότι. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί ήττα για την ομάδα του Πάουλο Φονσέκα, δίνοντας την ευκαιρία στην Αταλάντα να την πιάσει στην τέταρτη θέση. Παρ’ όλα αυτά, ο Πορτογάλος τεχνικός είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια, καθώς θεωρεί πως οι παίκτες του είχαν καλή απόδοση και στα δύο αυτά παιχνίδια. Το κύπελλο είναι μια διοργάνωση που ενδιαφέρει τους “τζιαλορόσι”, όμως σε αυτό το γήπεδο ηττήθηκαν για το πρωτάθλημα. Εκτός από τον μεσοεπιθετικό Τζιανόλο που χάνει τη σεζόν, εκτός παραμένουν ο φορ Τζέκο, ο στόπερ Φάτσιο, οι μεσοεπιθετικοί Μκιταριάν, Παστόρε και ο δεξιός μπακ Τζαπακόστα. Επιστρέφουν από τραυματισμούς ο αριστερός μπακ Σαντόν και ο εξτρέμ Κλάιφερτ.

Σε ενδιαφέρει