Φλαμένγκο – Ρίβερ Πλέιτ

Ιστορία γράφεται απόψε στη Λίμα του Περού, καθώς στον πρώτο τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, η Φλαμένγκο τίθεται αντιμέτωπη με τη Ρίβερ Πλέιτ.
flamengo river

Πήραν ένα μεγάλο προπονητικό μέγεθος, με πολλές επιτυχίες στην Ευρώπη και η Φλαμένγκο δικαιώθηκε, αφού επιστρέφει επιτέλους σε έναν τελικό Κόπα Λιμπερταδόρες, μετά το 1981. Ο λόγος για τον Ζόρζε Ζέσους, που σε πρώτη φάση θα καταφέρει να διαλύσει την κυριαρχία της Παλμέιρας στη Βραζιλία, αφού είναι θέμα χρόνου να κατακτήσει και τυπικά το πρωτάθλημα (13 βαθμοί διαφορά από την Παλμέιρας) και πλέον έχει μπροστά τη μεγάλη πρόκληση του Κόπα Λιμπερταδόρες. Αποτελεί αυτή τη στιγμή την πιο φορμαρισμένη ομάδα στη Λατινική Αμερική, αφού η χημεία του ποιοτικού συνόλου που διαθέτει, με την εμπειρία του προπονητή, έχει δέσει αρμονικά. Σημειώνεται πως τα τελευταία χρόνια έγινε μεν ένα οικονομικό άνοιγμα, αλλά αφού προηγήθηκαν ακριβές πωλήσεις, με τους Βινίσιους Τζούνιορ και Πακετά να αποχωρούν για Ρεάλ και Μίλαν αντίστοιχα. Το καλό νέο για τον Ζέσους είναι ότι δεν έχει ερωτηματικά για τη σύνθεση της ομάδας του, με το 4-4-2 να παραμένει η βασική του επιλογή. Θα έχει περίπου 20.000 οπαδούς στο πλευρό της για την κατάκτηση του δεύτερου Κόπα Λιμπερταδόρες στην ιστορία της.

Τι να πει κανείς για τη Ρίβερ Πλέιτ του Μαρσέλο Γκαγιάρδο; Είναι με διαφορά η πιο πετυχημένη ομάδα της Λατινικής Αμερικής την τελευταία πενταετία, έχοντας κατακτήσει ήδη δύο φορές το βαρύτιμο τρόπαιο και κυνηγώντας σήμερα το τρίτο, αλλά και πέμπτο στην ιστορία της, θέλοντας να φτάσει την Μπόκα Τζούνιορς για ευνόητους λόγους, που έχει έξι. Την περσινή σεζόν πήρε το τρόπαιο από την Μπόκα στον τελικό της Μαδρίτης και φέτος ξεπέρασε και πάλι το εμπόδιο της, αλλά στα ημιτελικά, αφού νίκησε 2-0 στην έδρα της και ηττήθηκε μόνο 1-0 εκτός. Εδώ και μέρες έχει μόνο αυτό το ματς στο κεφάλι της, κάτι που αποδείχθηκε στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Ροζάριο Σεντράλ, καθώς ηττήθηκε 1-0, παρά το γεγονός ότι έπαιζαν βασικοί. Εκτός από αυτόν τον τελικό, έχει σε λίγες μέρες ακόμα έναν για το Κύπελλο Αργεντινής, που θα αντιμετωπίσει τη Σεντράλ Κόρδοβα. Δεν πρόκειται να έχει εκπλήξεις στην ενδεκάδα του ο Γκαγιάρδο, όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος, άρα θα πάει με το 4-1-3-2. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδεχομένως να είναι μία από τις τελευταίες αναμνήσεις που θα αφήσει ο Αργεντινός τεχνικός, καθώς η Ευρώπη τον καλεί, με την Μπαρτσελόνα να τον εξετάζει πολύ σοβαρά για το καλοκαίρι.

Σε ενδιαφέρει