Παρί Σεν Ζερμέν – Λιλ

Επιστροφή στη δράση για τη γαλλική Λίγκα, με την πρωταθλήτρια Παρί να αντιμετωπίζει την περσινή δεύτερη ομάδα της κατηγορίας.
paris lille

Μία κρύο, μία ζέστη η φετινή Παρί Σεν Ζερμέν κάτι που δεν είναι καθόλου καλό για τους πρωταθλητές, αφού με το μπάτζετ που διαθέτουν η μόνη επιλογή είναι οι νίκες. Στο προηγούμενο διάστημα πριν από τη διακοπή, ηττήθηκε εκτός έδρας από την Ντιζόν με 2-1, νίκησε πολύ δύσκολα την Μπριζ με 1-0 στο Τσάμπιονς και πετυχε ακόμα μία δύσκολη νίκη, αυτή κόντρα στην Μπρεστ με 2-1. Αυτό που μπορεί, όμως, να κρατήσει είναι η εντός έδρας νίκη που είχε πετύχει εντός έδρας κόντρα στη Μαρσέιγ με το επιβλητικό 4-0. Στις επιλογές υπολογίζεται κανονικά ο Νεϊμάρ, που όμως δεν πρόκειται να παίξει όλο το ματς, ενώ εκτός έμεινε ο Εμπαπέ, λόγω ίωσης. Βέβαια, είναι μια καλή ευκαιρία του Τούχελ να δώσει ανάσες, αφού έρχεται την Τρίτη το ματς της Μαδρίτης κόντρα στη Ρεάλ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκεί που φαινόταν να στρώνει λίγο το πράγμα για τη Λιλ, ήρθαν νέα αποτελέσματα τα οποία την οδήγησαν ουσιαστικά σε ένα πισωγύρισμα. Πριν από τη διακοπή επικράτησε πολύ εύκολα της Μπορντό, αλλά ακολούθησε η εκτός έδρας από τη Μαρσέιγ με 2-1 και στο τελευταίο της ματς έμεινε στο 0-0 με τη Μετς, αποτέλεσμα το οποίο όντως ήταν αποτυχία. Μεγάλο ρόλο στις μεταπτώσεις της απόδοσής της, εκτός από το γεγονός ότι είναι ένα πολύ νεαρό σύνολο που δεν έχει σχέση με το περσινό, παίζει το Τσάμπιονς Λιγκ στο οποίο συμμετέχει φέτος κι εύλογα της παίρνει πολλές δυνάμεις που τις έχει ίσως και μεγαλύτερη ανάγκη στο πρωτάθλημα. Κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν θα παίξει άμυνα, αλλά αυτό δεν είναι κάτι νέο, ούτε αποτελεί έκπληξη. Την Τετάρτη παίζει στην έδρα της με τον Άγιαξ. Εκτός ο πρώτος της σκόρερ, Οσιμέν και ο εξτρέμ, Μπαμπά.

Σε ενδιαφέρει