Ουαλία – Ουγγαρία

Τελικός πρόκρισης στο Κάρντιφ ανάμεσα στην Ουαλία και την Ουγγαρία, με τους γηπεδούχους να παίζουν μόνο για τη νίκη, ενώ οι φιλοξενούμενοι για δύο αποτελέσματα.
wales hungary

Για να θεωρείται το αποψινό ματς ένας τελικός, η Ουαλία έπρεπε να περάσει χωρίς απρόοπτα το εμπόδιο του Αζερμπαϊτζάν στο Μπακού και έτσι ήταν απίθανο να χάσει. Παίζοντας όσο πρέπει και με μεγάλη προσοχή στα μετόπισθεν, επικράτησε 2-0 με τα γκολ να τα πετυχαίνει στο πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 10’ και το 34’. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο κορυφαίοι παίκτες της ομάδας, Ράμσεϊ και Μπέιλ, αγωνίστηκαν από 30’ και 60’ αντίστοιχα, ώστε να είναι απολύτως έτοιμοι κόντρα στην Ουγγαρία. Απόψε θα παίξει μόνο για τη νίκη, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα έχει δεύτερη ευκαιρία στα πλέι-οφ του Μαρτίου. Μετράει πέντε ματς χωρίς ήττα, στα τελευταία 12 έχει έξι νίκες και τέσσερις ήττες.

Είχε εγκαίνια στο νέο γήπεδο της ομάδας, το «Πούσκας Αρένα» και ήθελε να τα γιορτάσει με μια φιλική επικράτηση επί της Ουρουγουάης. Τελικά, δεν τα κατάφερε, αφού υπέστη την ήττα με 2-1, αλλά μόνο χρόνο για κλάματα δεν έχει. Το σημαντικό ματς είναι αυτό που δίνει απόψε κόντρα στην Ουαλία, παίζοντας στο Κάρντιφ για δύο αποτελέσματα. Βέβαια, όπως και στην περίπτωση της Ουαλίας, θα έχει δεύτερη ευκαιρία αν δεν προκριθεί, μέσω των πλέι-οφ των Nations League. Τον προηγούμενο μήνα υπέστη την ήττα με 3-0 από την Κροατία εκτός έδρας, σε ένα μάλλον φυσιολογικό αποτέλεσμα.

Σε ενδιαφέρει