Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπάγερν Μονάχου

Κρίσιμη και δύσκολη αναμέτρηση για την Μπάγερν Μονάχου στη Φρανκφούρτη πριν από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για το Τσάμπιονς Λιγκ. Κεντρικό πρόσωπο ο προπονητής των Βαυαρών, Νίκο Κόβατς.
eintracht bayern

Βρισκόταν σε μία ανοδική τροχιά η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ωστόσο ήρθε το στραπάτσο στην έδρα της Γκλάντμπαχ, που κάπως της έκοψε τα φτερά, αν και το τελικό (4-2) σκορ της ήττας δεν αντικατοπτρίζει τον ανταγωνισμό που υπήρχε στο ματς. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πράγματι κακό και βρέθηκε δίκαια πίσω στο σκορ με 2-0, ωστόσο στο δεύτερο ήταν καλύτερη, μείωσε σε 2-1, από στατική φάση έγινε 3-1 και απάντησε με τον ίδιο τρόπο λίγο αργότερα. Το τέταρτο γκολ προέκυψε σε αντεπίθεση κι ενώ προσπαθούσε να ισοφαρίσει. Ακολούθησε ματς για το Κύπελλο και προκρίθηκε σε βάρος της Ζανκτ Πάουλι, επικρατώντας 2-1, σκορ που είχε διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο. Εν όψει του σημερινού, δεν υπολογίζονται οι βασικοί Τραπ, Τουρέ, αλλά δεν αλλάζουν τα πλάνα, αφού λείπουν καιρό.

Δεν είναι καλά η Μπάγερν Μονάχου και το… καράβι μάλλον βαδίζει με την ποιότητα και την προσωπικότητα που διαθέτει το πλήρωμά του, παρά ο καπετάνιος του. Κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου για το πρωτάθλημα την περασμένη αγωνιστική κατάφερε να επικρατήσει 2-1, σκοράροντας στο 15’ μέσω στατικής φάσης και στο 53’, διαμορφώνοντας το 2-0. Αφού ο Νόιερ απέκρουσε πέναλτι στο 59’, τελικά δέχθηκε το γκολ στο 86’ από τα 11 βήματα. Ήταν, λοιπόν, βαρύ το κλίμα κι έγινε πιο δυσάρεστο με την εμφάνιση κόντρα στην Μπόχουμ για το Κύπελλο. Έμεινε πίσω στο σκορ στο 32’ απόλυτα δίκαια, αφού ήταν σε άλλο γήπεδο και έπρεπε το ματς να φτάσει στο 83’ και στο 89’ για να βάλει τα γκολ της πρόκρισης κι αφού είχαν μπει στο γήπεδο οι Λεβαντόφσκι, Κοουτίνιο και Μίλερ. Το κλίμα για τον Κόβατς δεν είναι καλό και φαίνεται ότι υπάρχει ημερομηνία λήξης. Στη διάθεση του Κροάτη ο Χάβι Μαρτίνεθ.

Σε ενδιαφέρει