Κλαμπ Μπριζ – Παρί Σεν Ζερμέν

Εξαιρετικά μεγάλη η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στην Κλαμπ Μπριζ και την Παρί Σεν Ζερμέν, με τους πρωταθλητές Γαλλίας να στοχεύουν στο γρήγορο ξεκαθάρισμα του ομίλου.
brugge paris

Φάνηκε ότι παρά τη διακοπή των πρωταθλημάτων για τις εθνικής, η Κλαμπ Μπριζ δεν είχε πρόβλημα να διατηρήσει ένα σχετικά καλό μομέντουμ και να κάνει αυτό που ξέρει πάρα πολύ καλά, δηλαδή να παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει. Φιλοξενήθηκε στην έδρα της Μουσκρόν την Παρασκευή, λόγω των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων και επικράτησε 1-0, παίζοντας ακριβώς όσο χρειαζόταν σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 40’, σε ένα ματς που δεν δημιούργησε φάσεις, δεν δέχθηκε ευκαιρίες, παρά μόνο μία στο 85’, όταν πραγματικά κινδύνευσε με ισοφάριση. Την Κυριακή υποδέχεται στο ντέρμπι κορυφής της χώρας τη Σταντάρ Λιέγης. Στο Τσάμπιονς Λιγκ λίγο έλειψε στη δεύτερη αγωνιστική να πετύχει το αποτέλεσμα της ημέρας, καθώς προηγήθηκε 2-0 μέσα στη Μαδρίτη, αλλά τελικά ισοφαρίστηκε στο 85’ κι αφού στο πρώτο ημίχρονο είχε χάσει ευκαιρίες, μέχρι και για το 3-0. Η Κλαμπ Μπριζ τρέχει σερί 18 αγώνων χωρίς ήττα αν υπολογίσουμε και τα περσινά, έχοντας καταγράψει σε αυτό το διάστημα 13 νίκες. Δεν υπολογίζεται ο Φόρμερ, που αποβλήθηκε κόντρα στη Ρεάλ.

Αυτό που παρουσιαζόταν στην αρχή της σεζόν ήταν κάτι από Παρί Σεν Ζερμέν λόγω των πολλών απουσιών, οπότε τώρα που επιστρέφουν οι περισσότεροι, ο Τούχελ μπορεί να δουλέψει πολύ καλύτερα πάνω σε αυτό που θέλει. Είναι στην κορυφή της βαθμολογίας του γαλλικού πρωταθλήματος, έχοντας πάρει πλέον και διαφορά από την όποια ομάδα είναι δεύτερη μετά το τέλος κάθε αγωνιστικής. Πρώτο ματς μετά τη διακοπή, αυτό εκτός έδρας κόντρα στη Νις, στο οποίο δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει επίδειξη ισχύος και να επικρατήσει 4-1, σε μια έδρα που στο παρελθόν είχε προβλήματα. Αυτή ήταν η νίκη νούμερο 10 σε 12 αναμετρήσεις. Το πολύ ευχάριστο νέο που προέκυψε ήταν η συμμετοχή του Εμπαπέ μετά τον τραυματισμό του, αγωνιζόμενος ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος. Υπενθυμίζεται ότι εκτός είναι ο Νεϊμάρ με νέο τραυματισμό και πάλι με την εθνική Βραζιλίας. Στηρίζει πολλά στην άμυνά της, έχοντας δεχθεί γκολ μόλις σε τρεις αναμετρήσεις μέχρι τώρα στη σεζόν. Πλην του Νεϊμάρ, εκτός είναι ο αμυντικός χαφ, Γκουεγέ, όπως και οι Ντράξλερ, Κέρερ.

Σε ενδιαφέρει