Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς

Αναμέτρηση η οποία κάνει όλο τον κόσμο να ξενυχτήσει, όπως συμβαίνει κάθε φορά ανάμεσα στη Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς.
river boca

Είχε εκτός έδρας αναμέτρηση η Ρίβερ Πλέιτ κόντρα στη Χιμνάσια Λα Πλάτα και προφανώς από τη στιγμή που όλο το ενδιαφέρον έχει πέσει πάνω στο ματς με την Μπόκα, παρατάχθηκε με πολλούς αναπληρωματικούς. Αυτό δεν την εμπόδισε να πάρει τη νίκη με 2-0, με τον Κολομβιανό, Καρασκάλ να ανοίγει το σκορ και στο 74’ ο Σκόκο διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Η Χιμνάσια Λα Πλάτα έχασε ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ, αλλά βρέθηκε σε καταπληκτική κατάσταση ο αναπληρωματικός γκολκίπερ, Μπολόνια. Μοναδική ανησυχία για τον προπονητή, Γκαγιάρδο είναι η κατάσταση του χαφ-εξτρέμ, Ντε Λα Κρουζ καθώς προέρχεται από τραυματισμό. Παράλληλα, θεωρούνται σίγουροι επιθετικοί, Μπορέ και Σουάρες, ενώ στον πάγκο θα είναι ο Πράτο που προέρχεται από τραυματισμό.

Εντός έδρας δοκιμασία κόντρα στη Νιούελς Ολντ Μπόις για την Μπόκα Τζούνιορς πριν από το μεγάλο ντέρμπι και φυσικά αποφάσισε κι εκείνη να προχωρήσει σε ροτέισον, δίνοντας ανάσες σε βασικούς ποδοσφαιριστές. Τελικά έμεινε στο 1-1, αφού προηγήθηκε στο 31’ και δέχθηκε την ισοφάριση στο 80’, έπειτα από κακή συμπεριφορά των παικτών της σε στατική φάση. Ωστόσο, αυτό το γκολ ήταν και «ιστορικό», αφού ήταν το πρώτο που δέχθηκε στο πρωτάθλημα έπειτα από 8 αγωνιστικές, δείγμα στο πού βασίζεται γενικότερα ως φιλοσοφία το παιχνίδι της. Το πρόβλημα στο ματς ήταν δημιουργικό, γεγονός το οποίο οφείλεται και στις πολλές αλλαγές. Τραυματίες οι Γκολτς και Ντε Ρόσι. Αμφίβολος ο Σάλβιο, από τη συμμετοχή ή μη του παίκτη θα εξαρτηθούν πολλά και στις επιλογές. Δεν είναι στο 100% ο Άμπιλα.

Σε ενδιαφέρει