Μάντσεστερ Σίτι – Γουότφορντ

Πληγωμένη και αγωνιστικά και ψυχολογικά η Μάντσεστερ Σίτι, το έργο της κόντρα στη Γουότφορντ δεν είναι τόσο απλό όσο μπορεί να φαίνεται στη θεωρία.
city watford

Και τώρα τρέχει κανονικά και με τον… νόμο. Ήττα-σοκ από τη Νόργουιτς την περασμένη αγωνιστική, με τα «καναρίνια» να εκμεταλλεύονται ακριβώς τα αμυντικά κενά που έχουν προκύψει στους «πολίτες», αφού το δίδυμο Οταμέντι, Στόουνς ποτέ δεν έδεσε αρμονικά. Η Νόργουιτς μέχρι το 28’ προηγούνταν 2-0 και ο Αγουέρο στο 45’ μείωσε το σκορ, δίνοντας ελπίδα στην ομάδα του. Ωστόσο, στο 50’ ο Πούκι έβαλε κι αυτός γκολ (3-1) σφραγίζοντας την κακή μέρα της Σίτι και απλά ο Ρόδρι στο 88’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ακολούθησε η πολύ εύκολη νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ εκτός έδρας κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ με 3-0 και τώρα επιστρέφει στην Πρέμιερ Λιγκ. Μετά τον Λαπόρτ, εκτός δράσης και ο Τζον Στόουνς για περίπου 3-4 μήνες, άρα ο Φερναντίνιο αναγκαστικά θα παραμείνει ο σέντερ μπακ της ομάδας, δίπλα στον Οταμέντι. Εξυπακούεται ότι εκτός είναι και ο Σανέ.

Νέος προπονητής που όμως ξέρει άριστα τα κατατόπια της Γουότφορντ. Ο Κίκε Φλόρεθ επέστρεψε στον πάγκο της μοναδικής ομάδας που έχει προπονήσει στην Αγγλία και αυτομάτως η ψυχολογία άλλαξε. Κακή για ένα ημίχρονο στο εντός έδρας κόντρα στην Άρσεναλ και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, αλλά στο δεύτερο μέρος μπήκε άλλη ομάδα και η ισοφάριση ήταν το λιγότερο που δικαιούνταν, αφού μπορούσε να πάρει και τη νίκη. Δημιούργησε πάνω από 30 τελικές κόντρα στους «κανονιέρηδες» και το δεύτερο ντεμπούτο του Φλόρεθ ήταν θετικό. Παρ’ όλα αυτά, χρειάζεται βαθμούς, καθώς είναι στην τελευταία θέση με μόλις δύο βαθμούς και πρέπει να πάρει ανάσες. Εκτός οι Ντίνι και Κάθκαρτ.

Σε ενδιαφέρει