Άρης – Παναθηναϊκός

Μεγάλο ντέρμπι στο «Κλ. Βικελίδης» ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό, καθώς και οι δύο ομάδες δίνουν έναν... τελικό πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν.
aris pao

Τα άλλαξε όλα ο διοικητικός ηγέτης του Άρη μετά την ήττα της ομάδας πριν από τη διακοπή στον Βόλο από την τοπική ομάδα. Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από ένα πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο και το αρνητικό για τον Άρη είναι ότι δεν μπόρεσε να σκοράρει, δείχνοντας για ακόμα μία φορά το φετινό πρόβλημα που έχει με τη δυσκολία στο γκολ. Ο Σάββας Παντελίδης παραιτήθηκε, η απόφασή του έγινε δεκτή και παράλληλα προσελήφθη ως τεχνικός διευθυντής ο Άγγελος Χαριστέας που έχει υπηρετήσει την ομάδα και ως παίκτης. Το σημαντικό στη διάρκεια της διακοπής είναι ότι δεν βρέθηκε ο διάδοχος του Έλληνα τεχνικού, άρα στο ματς με τον Παναθηναϊκό θα είναι στον πάγκο ο Απόστολος Τερζής. Στα ευχάριστα νέα είναι η επάνοδος του αρχηγού και βασικού σέντερ μπακ, Φραν Βέλεθ, ενώ και ο Ρόουζ παρά το γεγονός ότι έλειπε λόγω εθνικών ομάδων θα είναι κανονικά στο κέντρο της άμυνας. Το ερώτημα είναι πότε θα πετύχει το πρώτο του γκολ ο Ιντέγε, καθώς η κατάσταση έχει αρχίσει και προβληματίζει. Παρελθόν από την ομάδα αποτελεί ο Χαμζά Γιουνές που δεν υπολογιζόταν ως βασικός.

Γκρίνια υπήρχε και πέρυσι στον Παναθηναϊκό, αλλά φέτος αυτή άρχισε από πολύ νωρίς μέσα στη χρονιά, ως φυσική απόρροια των αρνητικών αποτελεσμάτων τόσο στην πρεμιέρα κόντρα στη Λαμία, όσο πολύ περισσότερο στη δεύτερη αγωνιστική κόντρα στον ΟΦΗ. Οι «πράσινοι» ειδικά στο χώρο της μεσαίας γραμμής φάνταζαν ως ένας… αεροδιάδρομος που περνούσε όποιος ήθελε και η ήττα με 3-1 στο ΟΑΚΑ κρίνεται ως απόλυτα δίκαιη. Στο 33’ ο Μάνος άνοιξε το σκορ, κάτι που ο ΟΦΗ θα μπορούσε να το πετύχει πολύ νωρίτερα και στο 49’ ο ίδιος παίκτης πέτυχε το 2-0. Στο 58’ οι Κρητικοί κλείδωσαν τη νίκη, δίνοντας κι έναν πανηγυρικό τόνο στην επικράτησή τους. Το μόνο που έκανε ο Παναθηναϊκός μέχρι το τέλος, ήταν να μειώσει στο 85’ με πέναλτι του Μακέντα, τρόπο με τον όποιο μπόρεσε να σκοράρει στην πρεμιέρα και να μείνει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κουρμπέλη. Αντιληπτό, λοιπόν, ότι ο διεθνής αμυντικός χαφ δεν υπολογίζεται για το ματς, καθώς είναι τιμωρημένος. Παράλληλα, ακούγονται διάφορα για τον Γιώργο Δώνη ειδικά σε περίπτωση νέας ήττας, αλλά διαψεύδονται κατηγορηματικά.

Σε ενδιαφέρει