Αργεντινή – Σερβία

Ξεκάθαρο φαβορί στην αναμέτρηση κι αυτό είναι η Σερβία, που ειδικότερα μετά την ήττα από την Ισπανία αναμένεται να αντιδράσει.
argentina serbia

Πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς για την Αργεντινή, που παραμένει μία από τις πιο συμπαθείς ομάδες παγκοσμίως, τόσο για τον τρόπο και με το πάθος το οποίο αγωνίζεται, αλλά και για έναν ψηλό κύριο που αγωνίζεται ακόμα και σήμερα στα 39 του με το εθνόσημο στο στήθος. Ο λόγος για τον Λουίς Σκόλα, που είναι ένας θρύλος κι ακόμα και τώρα μερικές φορές κάνει πλάκα στους αντιπάλους του. Στο προηγούμενο ματς, η Αργεντινή επικράτησε 91-65 της Πολωνίας. Κορυφαίος ήταν ίσως ο… κορυφαίος γκαρντ της διοργάνωσης βάσει απόδοσης, ο Καμπάτσο, που καταγράφει 13 πόντους και 7 ασίστ ανά παιχνίδι, ενώ από την άλλη μεριά, ο Σκόλα έχει 17,4 πόντους και 7,8 ριμπάουντ. Γκαρίνο, Ντεκ και Λαπροβίτολα αποτελούν το… supporting cast.

Φαβορί-φαβορί, αλλά η Σερβία δέχθηκε μια γερή… σφαλιάρα, που ίσως να τη βοηθήσει να επανέλθει στην πραγματικότητα. Ήταν το ακλόνητο φαβορί κόντρα στην Ισπανία, σε σημείο που η «φούρια ρόχα» παρουσιαζόταν σαν… φτωχός συγγενής. Τελικά, ηττήθηκε με το βαρύ 81-69, κάτι που έγινε και αφορμή για περισσότερη σκέψη και περισυλλογή. Σταθερή αξία ο Μπογκντάνοβιτς που είναι ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά μέχρι τώρα με εξαιρετικά νούμερα, ωστόσο προέκυψε εσωτερικό θέμα με τον Μίτσιτς. Ο άσος της Εφές έχασε τη μάνα του, αλλά αποφάσισε να μην φύγει ώστε να βοηθήσει τους συμπαίκτες του. Από εκεί και πέρα, με νεύρα παρουσιάστηκε ο Γιόκιτς κόντρα στην Ισπανία γι’ αυτό και αποβλήθηκε, αλλά και για εκείνον έγινε λόγος, ότι πρέπει να συμπεριφέρεται πιο ώριμα.

Σε ενδιαφέρει