Τσεχία – Ελλάδα

Παρά τις προβληματικές εμφανίσεις της, η Ελλάδα κρατά την τύχη στα χέρια της για την πρόκριση κόντρα στην Τσεχία και αναμένεται αντίδραση.
czezh greece

Πολλοί φοβόντουσαν ότι από τη στιγμή που η Τσεχία πέρασε το εμπόδιο της Τουρκίας, αυτομάτως μειώθηκαν οι πιθανότητεςνα ηττηθεί η Βραζιλία. Τελικά, οι Τσέχοι όχι μόνο επικράτησαν της «σελεσάο», αλλά έκαναν και πλάκα, επικρατώντας 93-71. Αυτό εν μέρει βόλεψε και την Ελλάδα, αφού δεν αποκλείστηκε πρόωρα, αλλά δεν ήθελε τόσο μεγάλη διαφορά, αφού οι Τσέχοι μπαίνουν με αβάντζο 11 πόντων. Παίκτης-ορχήστρα ο Τόμας Σατοράνσκι, που είχε 20 πόντους, 9 ασίστ και 7 ριμπάουντ και ανταποκρίνεται απόλυτα στο ρόλο του ηγέτη, ενώ πολύ καλός και υπερτίμιος ο Μπάλβιν που καλύπτει την απουσία του Βέσελι όσο γίνεται καλύτερα. Παρ’ όλα αυτά, δεν λείπουν τα δυσάρεστα. Τραυματίστηκε ο Αμερικανός, Σιλμπ, που είναι ο νατουραλιζέ της ομάδας και αυτομάτως ο Σατοράνσκι χάνει το στήριγμά του στα γκαρντ.

Με την γκρίνια στη χώρα μας να είναι αδιάκοπη για όλους και με την ήττα από τη Βραζιλία να στοιχειώνει ακόμα, η Ελλάδα έχει όλα τα κίνητρα να δώσει τις απαντήσεις της και να διεκδικήσει την πρόκρισή της στο τελευταίο ματς της β’ φάσης. Σε αυτό το… παράλογο σύστημα, η Εθνική μπορεί να νικήσει και να μείνει εκτός από την ομάδα που θα επικρατήσει και για να το αποφύγει αυτό, θέλει επικράτηση με 12 πόντους και η Βραζιλία να ηττηθεί φυσιολογικά από τις ΗΠΑ. Κόντρα στους Αμερικανούς η Ελλάδα μπόρεσε να είναι ανταγωνιστική για 2,5 περιόδους και μετά απογοητεύτηκε και παράτησε και το παιχνίδι, στοχεύοντας σε αυτό κόντρα στην Τσεχία. Μεγάλη αστοχία και το πολύ καλό διάβασμα πάνω στον Γιάννη έφερε την ήττα με 69-53. Παρ’ όλα αυτά, ο Γιάννης ήταν σε καλή κατάσταση, απλά κόντρα στην Τσεχία θέλει βοήθειες κι από τους υπόλοιπους που θα χρησιμοποιηθούν.

Σε ενδιαφέρει