Μάλαγα – Ντεπορτίβο Λα Κορούνια

Δεύτερη αναμέτρηση ανάμεσα στη Μάλαγα και την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια για τα ημιτελικά των play-off ανόδου στην Primera Division.
Μάλαγα – Ντεπορτίβο Λα Κορούνια

Ήταν το φαβορί στην αναμέτρηση με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, παρά το γεγονός ότι έπαιζε εκτός έδρας. Μην ξεχνάμε ότι τερμάτισε στην 3η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, οπότε πιθανότατα η Μάλαγα να είναι καλύτερη από την Ντεπορτίβο. Πράγματι στην αρχή της αναμέτρησης ήταν αυτή που είχε επιβάλλει τον δικό της ρυθμό και κατάφερε δίκαια να προηγηθεί στο 18’. Όλα άλλαξαν στο 21’ που η Ντέπορ ισοφάρισε με πέναλτι, οπότε η αναμενόμενη μορφή του αγώνα πήγε… περίπατο, καθώς το ματς άνοιξε, παρά το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με τις δύο από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος. Με γκολάρα στο 37’ ανέκτησε το προβάδισμα (1-2), αλλά στο δεύτερο μέρος ξαφνιάστηκε από την αντίδραση των γηπεδούχων. Δέχθηκε τρία γκολ (56’, 63’, 78’), με τον τερματοφύλακά της να υποπίπτει σε λάθη και ηττήθηκε με 4-2. Έτσι είναι σε ρόλο αουτσάιντερ πλέον για την υπόθεση πρόκριση στον τελικό.

Μπήκε πολύ… ψαρωμένη στον πρώτο ημιτελικό κόντρα στη Μάλαγα. Έπαιζε στην έδρα της, παρ’ όλα αυτά είχε αφήσει την κατοχή της μπάλας στους φιλοξενούμενους. Μοιραία έμεινε πίσω στο σκορ στο 18’, ωστόσο είχε και καλή αντίδραση και τύχη, ισοφαρίζοντας με εκτέλεση πέναλτι στο 21’. Ωστόσο, και πάλι η εικόνα της δεν άλλαξε και στο 37’ έμεινε πίσω στο σκορ με μια γκολάρα του Οντιβέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάστηκε σαν μία διαφορετική ομάδα. Τα έπαιξε όλα για όλα, αφού δεν είχε τίποτα να χάσει και της βγήκε σε καλό. Μόλις στο 56’ ισοφάρισε (2-2), γκολ που της έδωσε θάρρος και έκανε την πλήρη ανατροπή στο 63’ (3-2). Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 78’ (4-2), με τη Ντέπορ να παρουσιάζεται και τυχερή από το γεγονός ότι ο αντίπαλος κίπερ βρέθηκε σε κακή μέρα. Αυτή ήταν η 5η νίκη της στα τελευταία 8 παιχνίδια της, έχοντας καταγράψει μόλις μία ήττα.

Σε ενδιαφέρει