Περιστέρι – Ήφαιστος Λήμνου

Τρίτο και τελευταίο ματς της σειράς ανάμεσα σε Περιστέρι και Ήφαιστο Λήμνου, με τον νικητή να εξασφαλίζει παρουσία στο Basketball Champions League της επόμενης περιόδου.
peristeri ifaistoslimnou

Όποιος περιμένει το Περιστέρι που εμφανιζόταν στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, τότε καλό θα είναι να αναθεωρήσει, αφού η ομάδα είναι εντελώς διαφορετική. Αυτό φάνηκε όχι μόνο στο τελευταίο παιχνίδι, αλλά και γενικότερα στα ματς των τελευταίων μηνών. Μετά την πολύ οριακή νίκη στο πρώτο ματς του Σαββάτου κόντρα στον Ήφαιστο, το Περιστέρι ηττήθηκε στο δεύτερο παιχνίδι με 77-71, πληρώνοντας ουσιαστικά την κάκιστη πρώτη περίοδο στην οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ με 30-13. Στο υπόλοιπο ματς, ροκάνιζε διαρκώς τη διαφορά, δεν έχασε στο σκορ καμία περίοδο και στα τελευταία λεπτά έφερε το σκορ στο 74-71, αλλά στο τέλος οι εύστοχες βολές του Ηφαίστου έκαναν τη διαφορά. Πλέον, από τη στιγμή, που ο Χάροου δεν υπάρχει στην ομάδα, οι λύσεις στην περιφέρεια είναι μετρημένες, με τους Γκρέι και Κάλαχαν να έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη.

Αυτή τη φορά ο Ήφαιστος Λήμνου δεν άφησε την ευκαιρία του να πάει χαμένη, αν και έπαιξε με τη φωτιά. Πραγματοποιώντας μία εξαιρετική πρώτη περίοδο στην οποία οι παίκτες του Μανωλόπουλου τα έβαζαν όλα, έκλεισε το δεκάλεπτο στο 30-13 και στη συνέχεια συντηρούσε αυτό το προβάδισμα, ενώ σε κάποιες στιγμές το ανέβαζε και πάνω από τους 20 πόντους. Ωστόσο, στα τελευταία 15 λεπτά ήταν σαν να περίμενε απλά το παιχνίδι να τελειώσει και απαιτήθηκε ένα εύστοχο τρίποντο του Μούρτου και κάποιες βολές στο τέλος για να γλιτώσει το έμφραγμα, καθώς το σκορ έφτασε και στο 74-71. Κορυφαίος ο Σμιθ με 25 πόντους και 10 ασίστ, ενώ εξαιρετικοί ήταν οι Φρεϊμάνις με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ και Έβανς με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ. Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι ο τελευταίος θεωρείται αμφίβολος λόγω σοβαρού διαστρέμματος, αν και το πιθανότερο είναι να σφίξει τα δόντια και να παίξει.

Σε ενδιαφέρει