Αναντόλου Εφές – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Έφτασε η μεγάλη ώρα για τον τελικό της Euroleague, με το φαβορί ΤΣΣΚΑ Μόσχας να αντιμετωπίζει την Αναντόλου Εφές, που είχε χαρακτηριστεί το αουτσάιντερ του Final Four.
efes csska

Αρκετοί είχαν υποψιαστεί ότι στην αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε, η Αναντόλου Εφές δεν ήταν τόσο αουτσάιντερ όσο φάνταζε στο άκουσμα των ονομάτων και τελικά αυτό αποδείχθηκε στο παρκέ. Η ομάδα του Αταμάν ήταν δύο ταχύτητες πάνω από το σύνολο του Ομπράντοβιτς και έκανε το προφανές. Έτρεξε, εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τις αδυναμίες της Φενέρ λόγω της ανετοιμότητας βασικών παικτών (Κάλινιτς, Βέσελι που ήταν επέκταση τη απουσίας του Ντατόμε) και μέσω της άμυνάς της βρήκε ρυθμό και στην επίθεση, που είναι το βασικό της όπλο. Μέσα σε όλα αυτά, ευτύχησε να έχει σε εκπληκτική κατάσταση τους Λάρκιν και Μίσιτς, που είχαν μαζί 55 πόντους, οπότε η νίκη με 73-92 ήρθε και με μεγάλη ευκολία. Είναι η πρώτη συμμετοχή της Εφές σε τελικό της Euroleague, οπότε το δέλεαρ είναι τεράστιο, όπως και η δίψα όπως φάνηκε στον ημιτελικό. Το πολύ καλό νέο για την ίδια είναι ότι νίκησε τόσο εύκολα έχοντας τους Μπομπουά, Πλάις και Σιμόν απλή αναφορά στην αναμέτρηση, δείγμα του ότι υπάρχει ελπίδα ακόμα κι αν δεν είναι όλοι σε τρομερή κατάσταση.

Θεωρούνταν, χωρίς να γίνει τόσο αντιληπτό το γιατί, ως μία ομάδα που πάρα πολύ δύσκολα θα περάσει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο λόγος για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που διαθέτει ίσως το υψηλότερο μπάτζετ. Ναι μεν δεν εντυπωσίασε με τη φετινή της απόδοση, ναι μεν δεν έχει δείξει χαρακτηριστικά δυνατής προσωπικότητας στα δύσκολα, αλλά οι Ρώσοι διαθέτουν παίκτες υψηλής κλάσης που μπορούν σε λίγα λεπτά να αλλάξουν τη ροή μιας αναμέτρησης. Αυτό αποδείχθηκε πλήρως στον ημιτελικό, καθώς μπορεί να έμεινε πίσω στο σκορ ακόμα και με 14 πόντους στην 3η περίοδο, ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με τον Σέρχι να μιλά καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και τον Ντε Κολο να σεληνιάζεται στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, η ομάδα του Ιτούδη έκανε τη μεγάλη ανατροπή και επικράτησε με 95-90. Ο Γάλλος και ο Ισπανός γκαρντ είχαν από 23 πόντους, όντας μάλιστα πολύ οικονομικοί (7/14 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 17/18 βολές) και κυρίως βγήκαν μπροστά στα δύσκολα. Πάρα πολύ σημαντικός και ο Γουίλ Κλάιμπερν που είχε 18 πόντους και βοήθησε όπως πάντα σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα δύο ματς της regular season, η ΤΣΣΚΑ πήρε δύο νίκες, μία πανεύκολη στη Μόσχα και μία οριακή (80-78) στην Κωνσταντινούπολη.

Σε ενδιαφέρει