Μιλγουόκι Μπακς – Τορόντο Ράπτορς

Πρώτη μάχη στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας με τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο να φιλοξενούν στο Μιλγουόκι τους Ράπτορς του απίστευτη Καουάι Λέοναρντ.
bucks raptors

Όλοι περίμεναν ότι οι Μιλγουόκι Μπακς θα τα έβρισκαν σκούρα κόντρα στους Σέλτικς. Πρόκειται για μια μπαρουτοκαπνισμένη ομάδα, που πέρυσι μάλιστα τους απέκλεισε χωρίς καν να έχουν τον Κάιρι Ίρβινγκ διαθέσιμο. Μάλιστα, πολλοί βιάστηκαν να αποκλείσουν τα «ελάφια», μετά το break στο πρώτο ματς από τους Κέλτες. Ωστόσο, η απάντηση του Αντετοκούνμπο και των υπολοίπων ήταν εκκωφαντική! Ακολούθησαν 4(!) συνεχόμενες νίκες για τους Μπακς και μία πανεύκολη πρόκριση, κόντρα σε ό,τι περίμεναν πολλοί. Στους ρυθμούς του Γιάννη, το Μιλγουόκι παρουσιάζεται σαν μία μηχανή του μπάσκετ με ξεκάθαρο πλάνο, ξεκάθαρους ρόλους και πολλές λύσεις, που μπορεί να απαντήσει σε όλα τα προβλήματα που μπορεί να θέσει η αντίπαλη άμυνα. Εκτός των άλλων έδειξε και τρομερό χαρακτήρα, αφού το εμπόδιο των Σέλτικς μπορεί να φάνηκε βατό, αλλά δεν ήταν τέτοιο. Εν όψει των Ράπτορς, υπάρχει ένα καλό ψυχολογικό μομέντουμ, αφού οι Μπακς τους νίκησαν τρεις φορές σε τέσσερις αγώνες, ενώ δεν πρέπει να ξεχνά κανείς και τις ανάσες που πήραν τα «ελάφια». Συγκεκριμένα, στις 9 Μαΐου ήταν το τελευταίο παιχνίδι για τους Μπακς, ενώ οι Ράπτορς έπαιξαν και στις 10 και στις 13 Μαΐου και ειδικά στη δεύτερη περίπτωση στα… τέρματα! Πολύ ευχάριστο νέο το γεγονός ότι ο Μπρόγκντον είναι καλά και υπολογίζεται κανονικά ερχόμενος από τον πάγκο, ενώ ο Νίκολα Μίροτιτς θα παραμείνει πενταδάτος.

Είναι παικταράς και το γεγονός ότι έφτασε τους Ράπτορς μέχρι τους τελικούς της Ανατολής μιλά από μόνο του! Ο λόγος για τον Καουάι Λέοναρντ που δίχως υπερβολή είναι σχεδόν μία ομάδα μόνος του, από τη στιγμή που ο έτερος πόλος του ρόστερ, Κάιλ Λόουρι, δεν διανύει ούτε την πρώτη του νιότη, αλλά κυρίως δεν διανύει καλή αγωνιστική περίοδο, δείχνοντας και αρκετά βαρύς. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν υπήρχε ο Λέοναρντ, οι Ράπτορς δεν θα ήταν σε καμία περίπτωση στους τελικούς της Περιφέρειας, αφού κόντρα στους Σίξερς ήταν απολαυστικός. Βγήκε μπροστά ως ηγέτης της ομάδας, πήρε 39 σουτ βάζοντας τα 16 και κυρίως πήρε το τελευταίο με το οποίο η ομάδα του Καναδά απέκλεισε τη Φιλαδέλφια με 4-3 νίκες και 92-90 σε αυτό το τελευταίο παιχνίδι. Συνολικά είχε 41 πόντους, με 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα. Το θέμα είναι όμως να βρει συμπαραστάτες, γιατί χωρίς αυτούς, τους Μπακς δεν πρόκειται να τους κερδίσει μόνος του. Πότε εμφανίζεται ο Λόουρι, πότε ο Σιάκαμ (πιο συχνά αυτός, απλά έχει θέμα τραυματισμού και παίζει με αυτοθυσία), πότε ο Ιμπάκα (αυτός έκανε step-up κόντρα στους Σίξερς με 17 πόντους), πότε ο Γκασόλ, πότε ο Γκριν, αλλά το θέμα είναι όλοι αυτοί που είναι άκρως ποιοτικοί, να βρουν και την απαιτούμενη σταθερότητα, ειδικά σε μία τέτοια σειρά αγώνων.

Σε ενδιαφέρει