Λιντς – Ντέρμπι

Ένα βήμα από την πρόκριση της στον τελικό ανόδου είναι η Λιντς. Υπέρβαση καλείται να κάνει η Ντέρμπι για να περάσει.

Σχεδόν όλη τη χρονιά, η Λιντς βρισκόταν μέσα στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας της Τσάμπιονσιπ. Όμως, ένα κακό δικό της τελείωμα, σε συνδυασμό με ένα εξαιρετικό φίνις από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, της κόστισε την απευθείας άνοδο. Πάντως, ακόμη και μέσω των μπαράζ, είναι φαβορί για να πάει τη μία και μοναδική θέση που οδηγεί στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα “λατρεύεται” από τους οπαδούς των “παγονιών” και πραγματικά όλοι περιμένουν να πανηγυρίσουν την άνοδο. Η νίκη επί της Ντέρμπι ήταν ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Γουέμπλεϊ, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει, αφού έχουμε δει πολλές τέτοιες ανατροπές στην Αγγλία.

Η Λιντς τερμάτισε στην 3η θέση της κανονικής περιόδου και ήταν εξαιρετική στο Έλαντ Ρόουντ, με 14 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και πέντε ήττες. Θυμίζουμε πως η Λιντς δεν είναι καμιά τυχαία ομάδα. Έχει πάρει τρία πρωταθλήματα Αγγλίας (τελευταίο το 1992 με τον Ερίκ Καντονά στη σύνθεσή της) και άλλες πέντε φορές έχει τερματίσει δεύτερη. Ήταν μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στην Αγγλία στα τέλη της δεκαετίας του 60 και τις αρχές του 70. Έχει πάρει ένα κύπελλο Αγγλίας, ενώ έχει φτάσει σε έναν τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών και έναν του κυπέλλου UEFA.

Οι Αλιόσκι, Ντάγκλας, Φόρσο και Ρούφι είναι εκτός για σήμερα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γιάνσον. Ο Μπιέλσα προβληματίζεται έντονα από την απουσία του Ρούφι, καθώς ο τελευταίος είναι ένας από τους πρώτους σκόρερ της ομάδας φέτος. Σέντερ φορ αναμένεται να είναι ο Μπάμφορντ. Ο νεαρός Σακλτον θα αντιμεταστήσει τον Φόρσο, ενώ λογικά θα προλάβει ο Γιάνσον.

Η Ντέρμπι είναι επίσης μια ιστορική αγγλική ομάδα. To 1972 και το 1975 αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας, ενώ άλλες τρεις φορές ήρθε δεύτερη (προπολεμικά). Μάλιστα, στις αρχές της δεκαετίας του 70 υπήρχε μεγάλη αντιπαλότητα με τη Λιντς, κυρίως λόγω της παρουσίας του Κλαφ.

Η ήττα με 1-0 μέσα στην έδρα της, την αναγκάζει να παίξει ανοιχτά, αφού πρέπει να σκοράρει. Βεβαίως, δεν χρειάζεται να βιαστεί, αφού δεν υπάρχει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, οπότε απλά θα πρέπει να κερδίσει με ένα γκολ διαφορά, για να στείλει το ματς, τουλάχιστον στην παράταση.

Οι φιλοξενούμενοι στηρίχθηκαν κυρίως στην έδρα τους για να πάρουν την έκτη θέση του πρωταθλήματος. Μέσα στο γήπεδό τους μάζεψαν τους 46 από τους 74 πόντους τους, ενώ μακριά από την έδρα τους είχαν επτά νίκες, επτά ισοπαλίες και εννέα ήττες. Οι Άσλι Κόουλ, Ντέιβις, Φορσάιθ, Μπρίσον και Άνια είναι εκτός αποστολής σήμερα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γουάγκχορν. 

Σε ενδιαφέρει