1ος Ημιτελικός

Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι τα δύο από τα τρία φαβορί για τη νίκη στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2019.

Ο διαγωνισμός θα γίνει στο Ισραήλ, μια χώρα “γειτονική”, αλλά και πολύ φιλική προς την Κύπρο. Θυμίζουμε πως πέρσι, η Κύπρος έφτασε μια ανάσα από τη νίκη, με το Φουέγκο της Ελένης Φουρέιρα, αλλά τελικά έχασε από τη Νέτα του Ισραήλ. Στη Eurovision γενικά, υπάρχει αυτό που λέμε, “χρωστούμενα” από την προηγούμενη χρονιά, καθώς οι eurofans θυμούνται τι είχαν ψηφίσει και ποιους είχαν αδικήσει.

Η Κύπρος έστειλε την Τάμτα, μια τραγουδίστρια με πολύ μοντέρνο στυλ και απαράμιλλη ομορφιά. Έχει κάνει καλό promotion, το τραγούδι της μοιάζει αρκετά με το Fuego και όλοι στο Ισραήλ την παρουσιάζουν ως την Μαντόνα της Eurovision (επειδή και η πραγματικά Μαντόνα θα τραγουδήσει στο περιθώριο του διαγωνισμού).

Οι πολιτικές συγκυρίες αυτής της περιόδου, που πάντα παίζουν ρόλο στη Eurovision, είναι ευνοϊκές για την Κύπρο, αφού είναι διεθνώς αναγνωρισμένο πως η Τουρκία την πιέζει πολύ κάνοντας παράνομες έρευνες για πετρέλαιο στην ΑΟΖ της. Υπάρχει μια γενικότερη στήριξη από όλη την Ευρώπη. Οι αποδόσεις είναι πολύ καλές για μια ενδεχόμενη νίκη της Κύπρου στον πρώτο ημιτελικό. Σημαντικότερες αντίπαλοι οι Ελλάδα και Αυστραλία, οι οποίες επίσης έχουν αρκετή δύναμη. Όμως, το 2,40 της Ελλάδας δεν είναι και καμιά σπουδαία ευκαιρία, όπως ισχύει και για το 4+ της Αυστραλίας.

Σε ενδιαφέρει