Γουέστ Μπρομ – Άστον Βίλα

Ένα βήμα πριν τον τελικό του Γουέμπλεϊ οι Γουέστ Μπρομ και Άστον Βίλα.
Γουέστ Μπρομ – Άστον Βίλα

Πάρα πολύ μεγάλο ματς. Η Άστον Βίλα, μια ομάδα με τεράστια ιστορία, απέκτησε το πλεονέκτημα για την πρόκριση στον τελικό των πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ, με τη νίκη 2-1 επί της Μπρόμιτς. Οι “χωριάτες” βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 μέσα στο Βίλα Παρκ, χάρη σε γκολ του Γκέιλ στο 16′. Όμως, έδειξαν πείσμα και κατάφεραν να “γυρίσουν” το παιχνίδι, με τέρματα των Χούριχέιν και Άμπραχαμ στο 75′ και το 79′ αντίστοιχα.

Στην κανονική περίοδο, η Βίλα είχε τερματίσει στην 5η θέση της βαθμολογίας, με εννέα νίκες, οκτώ ισοπαλίες και έξι ήττες σε 23 ματς μακριά από την έδρα της. Αντίστοιχα, η Γουέστ Μπρομ ήταν τέταρτη και μέχρι και λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, διεκδικούσε την απευθείας άνοδο. Μέσα στην έδρα της είχε μόλις τέσσερις ήττες σε 23 παιχνίδια, μετρώντας ακόμη 12 νίκες και επτά ισοπαλίες.

Τρεις πολύ σημαντικές απουσίες έχουν οι γηπεδούχοι, καθώς δεν θα παίξουν οι Γκέιλ (σκόρερ του πρώτου αγώνα), Γκάρεθ Μπάρι και Ρόμπσον-Κανού. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Ντόουσον και Λίβερμορ. Αφού δεν θα παίξει ο Γκέιλ, λόγω της αχρείαστης κίτρινης κάρτας που πήρε στο πρώτο ματς, μοναδική επιλογή για την επίθεση, είναι ο Τζέι Ροντρίγκεζ. Οι Μέρφι και Φίλιπς θα είναι στα πλάγια της επιθετικής γραμμής, στο 4-3-3 του Τζέιμς Σαν.

Η Βίλα θα παίξει σχεδόν πλήρης στο σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς ως τώρα, αφού θα απουσιάσει μόνο ο Νάιλαντ. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Τζέιμς Τσέστερ. Ο Χούριχεϊν θα είναι στην ενδεκάδα, παίρνοντας τη θέση του συνήθως βασικού, Γκλεν Γουίλαν, καθώς ο τελευταίος έκανε το λάθος που οδήγησε στο γκολ του Γκέιλ στον πρώτο αγώνα.

Σε ενδιαφέρει