Μπαρτσελόνα – Χετάφε

Με άλλη ψυχολογία θα αντιμετώπιζε το ματς η Μπαρτσελόνα αν δεν είχε υποστεί το... κάζο μεσοβδόμαδα. Η Χετάφε θέλει τουλάχιστον βαθμό για την τετράδα.
Μπαρτσελόνα – Χετάφε

Ντροπιαστικό αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ γνώρισε η Μπαρτσελόνα μεσοβδόμαδα από τη Λίβερπουλ. Οι Καταλανοί πήγαν στο “Άνφιλντ” να υπερασπιστούν το 3-0 του πρώτου ματς, όμως δεν τα κατάφεραν απέναντι σε μια παθιασμένη ομάδα που της έλειπαν τρία βασικά στελέχη (Σαλάχ, Φιρμίνο, Κεϊτά). Εντελώς λάθος προσέγγιση του παιχνιδιού από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος πιάστηκε… κορόιδο για δεύτερη σερί σεζόν ύστερα από τον περσινό παρόμοιο αποκλεισμό από τη Ρόμα. Τώρα, οι “μπλαουγκράνα” επιστρέφουν ταπεινωμένοι στην ισπανική πραγματικότητα, εκεί που κανονικά θα έκαναν… προπόνηση απέναντι στη Χετάφε, έχοντας εξασφαλίσει ήδη τον τίτλο. Έτσι, τώρα χρειάζονται ένα ξέσπασμα για να “γλυκάνουν” τον κόσμο τους που είχε σίγουρη την παρουσία στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Στα αγωνιστικά, απόντες είναι οι τραυματίες Λουίς Σουάρεζ, Ραφίνια και Ντεμπελέ, ενώ αμφίβολη είναι συμμετοχή του Toντιμπό. Ο Μέσι θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης με τους Κουτίνιο και Σέρχι Ρομπέρτο στα άκρα αυτής.

Η Χετάφε, από την άλλη, έβγαλε άμεσα αντίδραση μετά την ήττα με 2-1 στην έδρα της Σοσιεδάδ, επικρατώντας την περασμένη αγωνιστική με 2-0 επί της Χιρόνα. Έτσι, οι Μαδριλένοι παρέμειναν στην τέταρτη θέση και το +3 από την πέμπτη Βαλένθια και στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές θεωρητικά χρειάζονται μία νίκη για να εξασφαλίσουν εισιτήριο για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Δύσκολη η αποστολή της ομάδας του Μπορνταλάς στο “Καμπ Νου”, αφού βρίσκει μια… πληγωμένη αντίπαλο έτοιμη να ξεσπάσει πάνω της. Στο αγωνιστικό μέρος, ο Ισπανός τεχνικός δεν έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Μπρούνο Γκονζάλες και Μάτα και τους τραυματίες Εντιαγέ, Αντούνες και Μπεργκάρα. Μολίνα και Ροντρίγκεζ θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο των γηπεδούχων.

Σε ενδιαφέρει