Γοδόι Κρουζ – Ουν. Κονσεπσιόν

Τελικός πρόκρισης στον τρίτο όμιλο του Κόπα Λιμπερταδόρες.

H Γοδόι Κρουζ χρειάζεται μια ισοπαλία για να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση και την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Λιμπερταδόρες. Για να μείνει έξω με ισοπαλία, θα πρέπει η Σπόρτινγκ Κριστάλ να κερδίσει με πέντε γκολ διαφορά την Ολίμπια Ασουνσιόν, μέσα στην έδρα της δεύτερης. Η Γοδόι έχει κάποιες μαθηματικές ελπίδες και για την πρώτη θέση, αν κερδίσει με πολλά γκολ διαφορά την Ουνιβερσιτάδ και παράλληλα η Ολίμπια χάσει από την Σπόρτινγκ. Με ήττα, οι γηπεδούχοι αποκλείονται και θα είναι τρίτοι αν δεν κερδίσει η Σπόρτινγκ την Ολίμπια, στο άλλο ματς του ομίλου.

Το πρωτάθλημα Αργεντινής έχει τελειώσει εδώ και καιρό, οπότε τα τελευταία της παιχνίδια ήταν αυτά κόντρα στην Μπόκα, για το Κόπα Ντε Λα Σούπερ Λίγκα. Πρόκειται για μια διοργάνωση, που μοιάζει με το κύπελλο, αλλά συμμετέχουν μόνο οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Η Γοδόι ηττήθηκε δύο φορές από την Μπόκα και έμεινε εκτός προημιτελικών. Ο τεχνικός της ομάδας, έκανε εκταταμμένο ροτέισιον στο δεύτερο ματς με τη Μπόκα, πριν λίγες μέρες, ώστε να είναι ξεκούραστοι οι βασικοί του για το σημερινό ματς. Θυμίζουμε πως στο πρωτάθλημα τερμάτισε στη 14η θέση της βαθμολογίας, σε συνολικά 26 συμμετέχοντες.

Είναι εντυπωσιακό πως είναι φαβορί για να περάσει στην επόμενη φάση, παρότι έχει μόλις μία νίκη σε πέντε αγώνες. Κι αυτό, γιατί καταφέρνει να μην χάνει κιόλας. Συνολικά μετράει μία νίκη, μία ήττα και τρεις ισοπαλίες σε πέντε αγώνες, έχοντας σκοράρει τέσσερις φορές και δεχτεί μόλις τρία γκολ.

Εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του βασικού Ουρουγουανού επιθετικού, Σαντιάγκο Γκαρσία, τη θέση του οποίου αναμένεται να πάρει ο 18χρονος, Μπουργκόα. Ο δανεικός από την Τιχουάνα, Λουσέρο, θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Η Χιλιανή, Ουνιβερσιτάδ Ντε Κονσεπσιόν, χρειάζεται μόνο νίκη στην Αργεντινή, για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Με ισοπαλία, θα πάρει την τρίτη θέση, αν η Σπόρτινγκ Κριστάλ δεν κερδίσει με τρία γκολ διαφορά την Ολίμπια Ασουνσιόν. Αν χάσει, τότε θα περιμένει να μην κερδίσει η Σπόρτινγκ, ώστε τουλάχιστον να συνεχίσει στο Σουνταμερικάνα.

Στο πρωτάθλημα, μετά από 11 αγωνιστικές, δεν τα πάει καθόλου καλά. Είναι στην 13η θέση της βαθμολογίας, με 16 συμμετέχουσες, έχοντας τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και έξι ήττες. Τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα γι’ αυτήν στο Λιμπερταδόρες, αν είχε καταφέρει να κρατήσει το υπέρ της 3-2 της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στην Ολίμπια, καθώς δέχτηκε την ισοφάριση στο 93′ (παίζοντας και με παίκτη παραπάνω). Δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα για τους φιλοξενούμενους.  

Σε ενδιαφέρει