Πενιαρόλ – Φλαμένγκο

Κρίσιμο ματς για την τελευταία αγωνιστική του τετάρτου ομίλου του Λιμπερταδόρες, καθώς καμία από τις δύο δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση.
penarol flamengo

Η Πενιαρόλ έχασε από την σχετικά αδύναμη Σαν Χοσέ Ορούρο, με αποτέλεσμα να χρειάζεται τη νίκη σήμερα για να είναι σίγουρα στην επόμενη φάση. Στο πρωτάθλημα Ουρουγουάης τα πάει εξαιρετικά ως τώρα, καθώς βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα σε έντεκα αγώνες.

Το μυαλό των παικτών είναι και στο επερχόμενο κλάσικο της Ουρουγουάης με τη Νασιονάλ, όμως ο προπονητής τονίζει οτι δεν βλέπει τίποτα άλλο εκτός από το ματς με τη Φλαμένγκο. Δεν αναμένεται να προχωρήσει σε rotation, αφού η πρόκριση στους 16 του Λιμπερταδόρες είναι βασικός στόχος για φέτος. Θυμίζουμε πως ο τρίτος του ομίλους, θα συνεχίσει στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Οι Ουρουγουανοί έχουν ως τώρα, δύο στα δύο στο Λιμπερταδόρες μέσα στην έδρα τους, ενώ στο πρωτάθλημα έχουν τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες σε έξι αγώνες.

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Περέιρα και Γκαργκάνο, ενώ επιθετικό δίδυμο της ομάδας θα είναι οι Ροντρίγκες και Ριμπέιρο. Από τα τελευταία επτά παιχνίδια της, τα έξι έχουν τελειώσει με Under 2,5, ενώ έχει 4/5 NG στον όμιλο. Να σημειωθεί πως δεν έχει ούτε μια ισοπαλία στα τελευταία 18 παιχνίδια της στο θεσμό.

Η Φλαμένγκο έχασε από τη Λίγκα Κίτο και τώρα κινδυνεύει με αποκλεισμό. Βέβαια, ακόμη και με την ισοπαλία, θα προκριθεί στην επόμενη φάση, αφού υπερέχει σε σχετική ισοβαθμία με τη Λίγκα Κίτο. Στο πρωτάθλημα δεν έχει κάνει καλό ξεκίνημα, με τέσσερις πόντους στα τρία πρώτα ματς. Η ομάδα πήγε αθόρυβα στην Ουρουγουάη, κρυφά από τους οπαδούς της, με σκοπό να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη στον αγώνα.

Ο τεχνικός της ομάδας έκανε πολλές αλλαγές στο ματς με τη Σάο Πάολο για το πρωτάθλημα, ώστε να έχει τους βασικούς του ξεκούραστους σήμερα. Ο Ντιέγκο Άλβες θα είναι εκτός αποστολής, ενώ στην αποστολή είναι μετά από καιρό, ο Βιτίνιο. Λογικά δεν θα ξεκινήσει και στην κορυφή της επίθεσης θα δούμε τον Γκαμπιγκόλ. Από τα τελευταία έξι παιχνίδια που έχει δώσει μακριά από την έδρα της, έχει χάσει μόνο το ένα. Τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της ήρθαν GG.

Τα κριτήρια της ισοβαθμίας στους ομίλους είναι:

1. Καλύτερη διαφορά τερμάτων.

2. Καλύτερη επίθεση.

3. Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση.

Σε ενδιαφέρει