Βαλένθια – Άρσεναλ

Η Άρσεναλ απέκτησε το πλεονέκτημα στο πρώτο ματς. Οι "νυχτερίδες" όμως διψάνε για αίμα...
valencia arsenal

Η Βαλένθια θέλει να εκμεταλλευτεί την πολύ δυνατή της έδρα, για να πάρει μια μεγάλη πρόκριση. Στα νοκ άουτ, οι Ισπανοί έχουν κερδίσει στην έδρα τους τόσο τη Βιγιαρεάλ, όσο και τις Κράσνονταρ και Σέλτικ. Μέσα στο Μεστάγια, έχουν χάσει μόνο δύο φορές σε 18 αγώνες πρωταθλήματος, μετρώντας ακόμη, έξι νίκες και δέκα ισοπαλίες.

Στο γήπεδό της, αποκλείεται να είναι τόσο οπισθοχωρημένη, όσο στο Λονδίνο. Ήταν έκπληξη το πόσο αμυντικά έπαιξε μέσα στην έδρα της Άρσεναλ, ιδιαίτερα μετά το γκολ του Ντιακαμπί. Δεν της ταιριάζει να κάθεται πίσω και με τη βοήθεια των οπαδών της, θα μπει φουριόζα για να πετύχει ένα γκολ νωρίς, ώστε να αλλάξει τη μοίρα της σε αυτή την αναμέτρηση. 

Οι Τσερίσεφ και Κοντονγκμπιά είναι σημαντικές απουσίες, καθώς λογικά θα έπαιζαν βασικοί αν ήταν διαθέσιμοι. Όμως, επιστρέφει ο πολύτιμος Κοκλέν, ο οποίος έχει παίξει για χρόνια στην Άρσεναλ. Οι Ροντρίγκο Μορένο και Σάντι Μίνα είναι εξαιρετικοί παίκτες και θα πιέσουν πολύ τους αντίπαλους αμυντικούς, ενώ οι Παρέχο και Γκέδες, δίνουν πολύ ποιότητα στα χαφ. Ιδιαίτερα ο τελευταίος, κάνει εκπληκτική σεζόν και έχει εκτοξεύσει την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Στο πρωτάθλημα, δύσκολα θα καταφέρει να πάρει την τέταρτη θέση, ώστε να παίξει Τσάμπιονς Λιγκ του χρόνου. Αυτό οφείλεται στην εντός έδρας ήττα σοκ που υπέστη από την Εϊμπάρ πριν δέκα μέρες. Έχει τρεις πόντους διαφορά από την τέταρτη Χετάφε και θα το παλέψει ως το τέλος. Θυμίζουμε πως στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, η Βαλένθια θα παίξει με τις Αλαβές (εντός) και Βαγιαδολίδ (εκτός), ενώ η Χετάφε θα αγωνιστεί κόντρα στις Μπαρτσελόνα (εκτός) και Βιγιαρεάλ (εντός).

Η Άρσεναλ έκανε επιτέλους ένα πολύ καλό παιχνίδι το τελευταίο διάστημα. Πήρε σοβαρό προβάδισμα για την πρόκριση, αν και το γκολ που δέχτηκε, της δημιουργεί ορισμένα ερωτηματικά. Συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις της στα εντός έδρας παιχνίδια του Europa League, ενώ θα πρέπει να θυμίσουμε, πως εκτός από τον προημιτελικό στην έδρα της Νάπολι, έχει χάσει όλα τα άλλα ματς, με Ρεν και ΜΠΑΤΕ.

Στο πρωτάθλημα είναι πραγματικά τραγική το τελευταίο διάστημα και μετά την τριάρα από τη Λέστερ, παραχώρισε εντός έδρας ισοπαλία στην Μπράιτον. Έτσι, παρά τα συνεχόμενα “δώρα” της Τότεναμ, έχει μείνει στην πέμπτη θέση και θα πρέπει η Τότεναμ να χάσει από την Έβερτον στην τελευταία αγωνιστική (παράλληλα αυτή να κερδίσει την Μπέρνλι εκτός), ώστε να βγει τέταρτη και να πάρει την πρόκριση για το επόμενο Champions League. Σίγουρα είναι πιο εύκολο να βγει Τσάμπιονς Λιγκ του χρόνου, μέσω της κατάκτησης του Europa League.

Οι Χόλντινγκ, Μπεγερίν, Γουέλμπεκ και Ράμσι είναι εκτός αποστολής, ενώ επιστρέφει στην ενδεκάδα ο Κοσιελνί. Στο πρώτο ματς είδαμε μαζί στην ενδεκάδα του Οζίλ, Ομπαμεγιάνγκ και Λακαζέτ, αλλά λογικά, από τους τρεις τους μόνο ο Λακαζέτ θα ξεκινήσει σήμερα. Ο Ιγουόμπι και ο Μιχιταριάν έχουν πλεονέκτημα έναντι του Τούρκου, για τη θέση πίσω από τον επιθετικό, ενώ ο Ομπαμεγιάνγκ θα χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή, ανάλογα με την εξέλιξη του ματς. Φυσικά, η ενδεκάδα ξεκινάει από τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στην άμυνα.

Σε ενδιαφέρει