Τσέλσι – Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Δύο εξαιρετικές ομάδες κοντράρονται στο Λονδίνο. Έπαθλο, ο τελικός του Europa League...
chelsea eintracht

Η Τσέλσι έχει στο μυαλό της αποκλειστικά το σημερινό ματς. Έπαιξε καλά στη Φρανκφούρτη, δημιούργησε ορισμένες καλές ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά και το 1-1 είναι καλό αποτέλεσμα γι’ αυτήν. Αξίζει να σημειώσουμε πως φέτος στην Ευρώπη, η ομάδα του Σάρι έχει μόνο νίκες σε έξι αγώνες. Στους ομίλους κέρδισε τους ΠΑΟΚ, ΜΠΑΤΕ και Βίντι, ενώ στα νοκ άουτ επικράτησε των Μάλμε, Ντιναμό Κιέβου και Σλάβια Πράγας.

Στο πρωτάθλημα, η Τσέλσι έχει εξασφαλίσει την έξοδο στο Champions League και στην τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, απλά θα κριθεί το αν θα τερματίσει τρίτη ή τέταρτη. Αυτός ήταν και ο στόχος των Λονδρέζων, αφού έγινε από νωρίς αντιληπτό, πως δεν θα μπορούσαν να κοντράρουν τις φετινές Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι.

Το δυσάρεστο για τον Σάρι είναι πως λογικά δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Νγκολό Καντέ, ο οποίος τραυματίστηκε στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Γουότφορντ. Ο Γάλλος μέσος είναι υπερπολύτιμος για τους “μπλε”, αν και υπάρχουν αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις. Εκτός έμειναν οι Ρίντιγκερ και Χάντσον-Οντόι.

Ο Ιταλός κόουτς θα βάλει τους Λόφτους Τσικ και Κόβασιτς στα χαφ, δίπλα στον Ζορζίνιο, ενώ στην επίθεση προβάδισμα έχει ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, Ολιβιέ Ζιρού, έναντι του κανονικού βασικού σέντερ φορ, Γκονζάλο Ιγκουαϊν. Οι Αζάρ και Γουίλιαν δεν βγαίνουν σχεδόν ποτέ από την ενδεκάδα, παρότι ο Πέδρο ήταν αρκετά καλός στο πρώτο ματς και είναι στο μυαλό του Σάρι.

Η Άιντραχτ προσπάθησε αρκετά στο πρώτο ματς και σε ορισμένες στιγμές έδειξε γιατί έχει προκριθεί μέχρι τον ημιτελικό. Στα νοκ άουτ, έχει κερδίσει μόνο ένα από τα εκτός έδρας παιχνίδια της. Όμως, αυτό που κέρδισε, ήταν και το πιο δύσκολο, μέσα στο Μιλάνο με την Ίντερ. Στην προηγούμενη φάση δέχτηκε τέσσερα γκολ από την Μπενφίκα και σίγουρα πήρε το μάθημά της, όσον αφορά στην άμυνα που πρέπει να παίξει για να πάρει θετικό αποτέλεσμα.

Η Φρανκφούρτη δεν έχει μάθει να παίζει αμυντικά. Βγαίνει μπροστά, δημιουργεί φάσεις και το ίδιο θα κάνει και στο Λονδίνο. Σημαντική είναι η απουσία του Αλέρ, ο οποίος παίζει εκπληκτικά, αλλά και με τους Ρέμπιτς, Γιόβιτς στην επίθεση, μπορεί να σκοράρει στο Στάνφορντς Μπριτζ. Οι Ταβαθά, Στεντέρα, Ρους είναι εκτός επίσης. 

Στο πρωτάθλημα Γερμανίας, προέρχεται από τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση, χάνοντας 6-1 από τη Λεβερκούζεν. Έπαιξε με την πρώτη της ομάδα, αλλά ήταν εμφανές πως το μυαλό των παικτών ήταν στο Europa League. Η ήττα από τη Μπάγερ μπορεί να της στοιχίσει την τέταρτη θέση στη βαθμολογία, αφού πλέον ισοβαθμεί με τη Λεβερκούζεν, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως στις δύο τελευταίες αγωνιστικές παίζει με Μάιντς (εντός) και Μπάγερν (εκτός). Αν κάνει το δύο στα δύο θα τερματίσει τέταρτη και θα πάρει την πρόκριση για τον ερχόμενο Champions League.

Σε ενδιαφέρει