Εσπανιόλ – Ατλέτικο Μαδρίτης

Χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον η αναμέτρηση στη Βαρκελώνη ανάμεσα στην Εσπανιόλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης, με τους γηπεδούχους να κυνηγούν ένα... θαύμα.
espanyol atletico

Μπορεί να έσωσε πολύ γρήγορα την κατηγορία, καθώς ούτως ή άλλως δεν είναι για τις τελευταίες θέσεις και η Εσπανιόλ συνεχίζει να το παλεύει ακόμα και για την Ευρώπη. Σε καμία περίπτωση δεν είναι φαβορί και οι πιθανότητες είναι κυρίως μαθηματικές, αλλά αφού ελπίζει γιατί όχι; Ωστόσο, έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία στην τελευταία της αναμέτρηση. Αντιμετώπισε εκτός έδρας την ντεφορμέ Μπέτις και παρά το ότι προηγήθηκε στο 37’ με γκολ του Ταρντέρ και είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, οι Ανδαλουσιανοί ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία της και η τέταρτη στα τελευταία 6 της ματς. Τα άλλα δύο ήταν νικηφόρα κόντρα σε Χιρόνα και Αλαβές. Αυτή τη στιγμή είναι στην 11η θέση και στο -6 από την 7η Αθλέτικ Μπιλμπάο, οπότε πρέπει να εύχεται πολλές απώλειες πολλών ομάδων, οπότε είναι αντιληπτό ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της. Εκτός σίγουρα οι Πιάτι και Νταβίντ Λόπεθ, ενώ αμφίβολος είναι ο βασικός σέντερ μπακ Νάλντο, με τις πιθανότητες να είναι υπέρ του.

Δεν έχει και τόσο μεγάλη όρεξη όλο αυτό το διάστημα μετά τον αποκλεισμό της από τη Γιουβέντους, αλλά η Ατλέτικο έχει τέτοια ποιότητα που καταφέρνει να παίρνει τα ματς, με τα αγαπημένα της 1-0. Εξαίρεση από τον κανόνα δεν αποτέλεσε ούτε η αναμέτρηση κόντρα στη Βαγιαδολίδ, την οποία νίκησε με 1-0, χάρη σε ένα αυτογκόλ στο 65’ ενώ στη συνέχεια κράτησε το προβάδισμά της μέχρι τέλους, με τον Όμπλακ να έχει καθοριστικό ρόλο στο θετικό αποτέλεσμα της ομάδας του. Δεν πρόκειται να χάσει τη 2η θέση του πρωταθλήματος, αφού χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να την εξασφαλίσει. Αυτή τη στιγμή μετρά 10 νίκες στα 12 τελευταία της παιχνίδια και στη συνέχεια έχει τη Σεβίλλη εντός έδρας και τη Λεβάντε εκτός. Σταθερά εκτός οι Ντιέγκο Κόστα και Ερναντέζ μέχρι το τέλος της σεζόν. Εκτός από το σημερινό οι Χιμένες και Κάλινιτς.

Σε ενδιαφέρει