Βέρντερ Βρέμης – Ντόρτμουντ

Δύσκολη εκτός έδρας αποστολή για την Ντόρτμουντ κόντρα στη Βέρντερ και θέλει μόνο νίκη για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου, έστω και ως αουτσάιντερ.
werder dortmund

Πολύ πιθανό οι δύο σερί απώλειες της Βέρντερ Βρέμης να της κοστίσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ήττα λογική κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου με 1-0, αλλά στη συνέχεια υπέπεσε σε ήττα εκτός προγράμματος και μάλιστα με πολύ κακή εμφάνιση. Δράστης η Φορτούνα η οποία την υποχρέωσε σε ήττα με 4-1. Μόλις στο 1’ έμεινε πίσω στο σκορ, στο 22’ έγινε το 2-0, στο 28’ μείωσε με πέναλτι του Κρούζε, αλλά στο 56 και το 73’ διαμορφώθηκε το τελικό σκορ από πλευράς γηπεδούχων. Είναι πλέον στην 9η θέση με 46 βαθμούς και πολύ δύσκολα θα μπορέσει τώρα να καλύψει το χάντικαπ 4 βαθμών ή τουλάχιστον δεν εξαρτάται τίποτα από την ίδια. Πριν από αυτά τα δύο ματς είχε 12 σερί χωρίς ήττα, αλλά τα περισσότερα ήταν ισοπαλίες. Εκτός διαθέσιμων επιλογών οι Μπαρτέλ, Μπαργκφρέντε, Μοϊσάντερ ενώ αμφίβολος είναι ο Ράσιτσα.

Μία από τα ίδια για την Ντόρτμουντ. Όταν η μπάλα καίει, δείχνει ότι δεν είναι έτοιμη για το πρωτάθλημα. Αυτό φάνηκε και με αντίπαλο τη Σάλκε, στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ, παρά το γεγονός ότι άρχισε με τον πλέον ιδεατό τρόπο για την ίδια. Ο Γκέτσε άνοιξε το σκορ στο 14’, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Καλιγκιούρι με πέναλτι έκανε το 1-1 και στο 28’ οι φιλοξενούμενοι διαμόρφωσαν το 1-2 με κεφαλιά του Σανέ από εκτέλεση κόρνερ. Στο 60’ η Ντόρτμουντ έμεινε με 10 παίκτες και άμεσα έγινε το 3-1, ενώ στο 65’ έμεινε με 9 παίκτες κι όλα τα άλλα έμειναν στην ιστορία. Προς τιμήν της δεν παράτησε το ματς και στο 84’ μείωσε με τον Βίτσελ για να δεχθεί τη χαριστική βολή στο 86’. Είχαν προηγηθεί δύο νίκες, κόντρα σε Μάιντς και Φράιμπουργκ. Τιμωρημένοι οι Ρόις και Βολφ που αποβλήθηκαν ενώ εκτός θα μείνουν οι τραυματίες, Χακίμι, Ζαγκαντού.

Σε ενδιαφέρει