Βάσκο Ντα Γκάμα – Ατλέτικο Μινέιρο

Δεύτερη αγωνιστική στο πρωτάθλημα Βραζιλίας, με την αναμέτρηση της Βάσκο Νατα Γκάμα κόντρα στην Ατλέτικο Μινέιρο να έχει το δικό της ενδιαφέρον.
vasco atletico

Είχε δύσκολη εκτός έδρας αποστολή η Βάσκο Ντα Γκάμα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κι αυτό αποδείχθηκε εντός αγωνιστικού χώρου. Φιλοξενήθηκε από την Ατλέτικο Παραναένσε, δεν μπήκε ποτέ στις απαιτήσεις της αναμέτρησης και τελικά ηττήθηκε με το βαρύ 4-1. Μόλις στο 3’ έμεινε πίσω στο σκορ, δεν ξύπνησε ποτέ και άρχισε την καταμέτρηση των εις βάρος της τερμάτων. Το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει πριν από τη λήξη του αγώνα, χωρίς φυσικά να αλλάζει το παραμικρό. Δεν έχει ακόμα μόνιμη λύση στον πάγκο της, με τον διακαή πόθο της ομάδας, Ζόρζε Ζέσους να απαντά αρνητικά στην προσφορά που του κατατέθηκε. Εκτός και πάλι ο βασικός τερματοφύλακας, Φερνάντο Μιγκέλ.

Περίεργο το κλίμα ανάμεσα στην ομάδα και τους οπαδούς, αλλά η Ατλέτικο Μινέιρο βρήκε τον τρόπο να αρχίσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα. Φιλοξένησε την Αβαΐ και ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο «αγέραστος», Ρικάρντο Ολιβέιρα που ακόμα και στα 38 του χρόνια έχει τον τρόπο να κάνει τη διαφορά σε τέτοιες αναμετρήσεις. Στο 45’ κέρδισε το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε η ομάδα του, η απάντηση από την Αβαΐ ήρθε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά και πάλι ο Ρικάρντο Ολιβέιρα στο 53’ «μίλησε» και διαμόρφωσε το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ. Σημαντικό νέο ότι επανέρχεται το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ομάδας, καθώς ήταν εκτός το τελευταίο διάστημα.

Σε ενδιαφέρει