Μπέτις – Εσπανιόλ

Την τελευταία τους ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο έχουν σήμερα οι Μπέτις και Εσπανιόλ.
Μπέτις – Εσπανιόλ

Η 7η θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν. Αυτή τη στιγμή, έβδομη είναι η Μπιλμπάο με 50 πόντους, ενώ οι Μπέτις και Εσπανιόλ έχουν από 43. Αυτό σημαίνει πως η ήττα και η ισοπαλία “καταδικάζει” και τις δύο, όσον αφορά στην έξοδο στην Ευρώπη. Η ομάδα που θα κερδίσει, θα μειώσει στους τέσσερις πόντους και θα έχει τρεις αγωνιστικές για να κάνει την ανατροπή.

Η Μπέτις είναι η καλύτερη ομάδα από τις δύο. Όμως, πραγματικά αυτό που γίνεται τους τελευταίους μήνες στους Σεβιγιάνους είναι ανεξήγητο. Η ομάδα που κέρδισε 4-3 την Μπαρτσελόνα μέσα στο Καμπ Νου, έχει τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, ενώ πριν από μια βδομάδα, δέχτηκε τέσσερα γκολ από τη Λεβάντε.

Οι Έλληνες φίλαθλοι έχουμε προσωπική άποψη από τη Μπέτις, καθώς αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο Europa League. Και είδαμε μια ομάδα, που στην καλή της κατάσταση, πραγματικά μπορεί να παίξει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και να προσφέρει θέαμα. Το μόνο που της λείπει αγωνιστικά είναι ένα καθαρό σέντερ φορ, που μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Χεσέ είναι καλός παίκτης, αλλά σίγουρα δεν είναι εννιάρι.

Για σήμερα, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γουίλιαμ Καρβάλιο, ο οποίος πάντως δεν υπολογίζεται για τη βασική ενδεκάδα. Οι Χοακίν, Χεσέ και Τέγιο θα αποτελέσουν την επιθετική τριάδα, ενώ πίσω τους, η τριάδα των Λο Σέλσο, Γουαρδάδο και Κανάλες, είναι από τις πιο ποιοτικές στο πρωτάθλημα.

Η Εσπανιόλ δεν έχει ούτε μια ήττα μέσα στον Απρίλιο, μετρώντας συνολικά, δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες σε πέντε αγώνες. Έτσι, ξέφυγε από τον εφιάλτη του υποβιβασμού και πλέον βλέπει ακόμη και Ευρώπη. Πάντως, αυτό θα είναι αρκετά δύσκολο, αφού για να φτάσει στην 7η θέση, θα πρέπει να βάλει από κάτω τις Εϊμπάρ, Σοσιεδάδ και Αλαβές, ομάδες που ομολογουμένως, είναι καλύτερες από αυτήν.

Ξεκάθαρα ομάδα έδρας οι Καταλανοί, αφού μακριά από αυτήν έχουν μόνο δύο νίκες σε δεκαεπτά παιχνίδια. Πολλές οι απουσίες των φιλοξενούμενων, καθώς δεν θα αγωνιστούν σήμερα οι Πιάτι, Ροζάλες, Λόπες και Γκρανέρο, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Νάλντο και Πέρες. Οι Ιγκλέσιας και Λέι θα είναι το επιθετικό δίδυμο, ενώ ακριβώς από πίσω τους θα είναι ο Μελέντο.

Σε ενδιαφέρει