Μίλαν – Λάτσιο

Όλα ανοιχτά έμειναν μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα στη Ρώμη και οι δύο αντίπαλοι θέλουν πολύ την πρόκριση στον τελικό.
milan lazio

Η Μίλαν θέλει πάρα πολύ ένα τρόπαιο φέτος. Όμως, παραμένει πρώτος της στόχος η έξοδος στο Champions League. Στο πρωτάθλημα δίνει τεράστια μάχη για την τέταρτη θέση της βαθμολογίας, με τους “ροσονέρι” να έχουν 56 πόντους, όσους ακριβώς έχει και η Αταλάντα, ενώ οι Ρόμα και Τορίνο ακολουθούν με 55 και 53 αντίστοιχα.

Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση από το 1-1 με την Πάρμα για το πρωτάθλημα, αφού προηγήθηκε στο 69′ με τον Καστιγέχο και κρατούσε τη νίκη στα χέρια της, ως το 87′, όταν και ισοφαρίστηκε. Στη συνέχεια ήρθε και το διπλό της Αταλάντα επί της Νάπολι και η υπόθεση 4η θέση, δυσκόλεψε αρκετά. Πάντως, ακόμη είναι στο χέρι της, αφού με νίκες ως το τέλος, θα την πάρει.

Αφού έφτασε στον ημιτελικό, δεν πρόκειται να αδιαφορήσει για το κύπελλο. Πρωταρχικός στόχος των Μιλανέζων σήμερα είναι να μην δεχτούν γκολ, καθώς στη συνέχεια θα πρέπει να πετύχουν τουλάχιστον τρία για να προκριθούν. Τα τελευταία τρία χρόνια, η Μίλαν έχει φτάσει σε δύο τελικούς, αλλά δεν πήρε κανέναν. Πιο πρόσφατη κατάκτηση κυπέλλου, ήταν το 2003.

Οι Στρίνιτς και Μποναβεντούρα έμειναν εκτός για ένα ακόμη ματς, αλλά επιστρέφει ο Κουτρόνε. Ο Γκατούζο θέλει να παίξει λίγο πιο προσεκτικά στην άμυνα, οπότε θα παίξει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, ενώ στην επίθεση, επιστρέφει η τριπλέτα, Σούσο, Πιάτεκ, Καστιγιέχο.

Η Λάτσιο μοιάζει να μην θέλει να βγει Ευρώπη του χρόνου. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει, αλλά μέσω αυτής της υπερβολής, θέλουμε να καταδείξουμε τις συνεχόμενες “αυτοκτονίες” που έχει αποπειραθεί να κάνει η ομάδα της Ρώμης. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, η εντός έδρας ήττα, από την υποβιβασμένη και αδιάφορη Κιέβο. Μέχρι και ο Περπαρίμ Χετεμάι, που έπαιζε στην ΑΕΚ πριν 13 χρόνια, της έβαλε γκολ.

Η τέταρτη θέση έχει απομακρυνθεί πλέον πάρα πολύ, ενώ αρκετά δύσκολα είναι τα πράγματα για την έξοδο στην Ευρώπη γενικότερα. Η έκτη θέση είναι η τελευταία που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο φέτος. Σε αυτήν βρίσκεται η Ρόμα με 55 πόντους, ενώ η Λάτσιο είναι 8η, με 52. Φυσικά, μπορεί να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αν κατακτήσει το κύπελλο, οπότε θα τα δώσει όλα στο σημερινό ματς. Αν σκοράρει έστω και μια φορά, θα είναι πολύ κοντά στην πρόκριση.

Τόσο ο Σιμόνε Ιντσάγκι, όσο και η διοίκηση της ομάδας, έβαλαν τις φωνές στους παίκτες, μετά το ματς με την Κιέβο και δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται ενδεχόμενο αποκλεισμό σήμερα. Χαριτολογώντας, θα μπορούσαμε να πούμε οτι φέτος είναι η χρονιά που η Λάτσιο πρέπει να πάει τελικό, καθώς από το 2013 και μετά, το κάνει κάθε δυο χρόνια. Το 2013, το 2015, το 2017 και τώρα παίρνει σειρά το 2019;

Οι Ράντου, Λουκάκου και Μπερίσα είναι εκτός αποστολής, ενώ ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς παίζει κανονικά, αφού η κόκκινη που πήρε κόντρα στην Κιέβο, ισχύει για το πρωτάθλημα και όχι για το κύπελλο. Ιμόμπιλε και Κορέα στην κορυφή της επίθεσης, θα προσπαθήσουν για το ένα πολύτιμο γκολ που χρειάζεται η ομάδα τους.

Σε ενδιαφέρει