Βέρντερ Βρέμης – Μπάγερν

Δεύτερο παιχνίδι μέσα σε λίγες μέρες ανάμεσα στις δύο ομάδες, αυτή τη φορά, για το κύπελλο στη Βρέμη.
werder bayern

Η Βέρντερ Βρέμης δύσκολα θα προλάβει την έκτη θέση του πρωταθλήματος, οπότε Ευρώπη μπορεί να βγει μόνο μέσω του κυπέλλου. Η ομάδα της Βρέμης έχει πολλά χρόνια να πάρει έναν τίτλο και όλοι “διψούν” για διάκριση. Για να φτάσει στα ημιτελικά του κυπέλλου, χρειάστηκε να αποκλείσει την Ντόρτμουντ στη φάση των δεκαέξι, αλλά και την Σάλκε στα προημιτελικά. Εύκολο έργο είχε στους δύο πρώτους γύρους, όπου απέκλεισε κατά σειρά τις Βορμάτια Βορμς και Βάισε Φλένσμπουργκ.

Στο πρόσφατο ματς του Μονάχου, η Βέρντερ Βρέμης έπαιξε εξαιρετικά στον ανασταλτικό τομέα, αλλά δεν απείλησε ιδιαίτερα επιθετικά. Στο δεύτερο μέρος έκατε όλη η ομάδα πίσω και φυσικά δεν άντεξε την πίεση και δέχτηκε το γκολ μετά το 70′. Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα μέσα στο 2019, αφού προηγουμένως είχε έξι νίκες και έξι ισοπαλίες. Μάλιστα, για πρώτη φορά έμεινε στο μηδέν ενεργητικό, μετά από 30 συνεχόμενα ματς στην Μπουντεσλίγκα, όπου σκόραρε σε κάθε αγώνα.

Ο βασικός χαφ, Σαχίν, είναι εκτός για σήμερα. Ο Κρούσε έχει κάποια προβληματάκια, αλλά μάλλον προλαβαίνει και θα ξεκινήσει κιόλας. Επιστρέφει στην αποστολή, αλλά μάλλον όχι στην ενδεκάδα, ο Γ. Έγκεσταϊν.

Μετά την αγωνιστική του Σαββατοκύριακου, η Μπάγερν συνεχίζει να προηγείται στη βαθμολογία, με ένα πόντο διαφορά από την Ντόρτμουντ. Θα γίνει μάχη ως το τέλος και είναι σαφές πως το πρωτάθλημα είναι ο πρώτος της στόχος. Αυτό δεν σημαίνει πως θα αδιαφορήσει για το κύπελλο, καθώς ο κόσμος της Μπάγερν είναι πολύ απαιτητικός και τα θέλει όλα.

Στο κύπελλο, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να περάσει από τους πρώτους γύρος. Κέρδισε μόλις 1-0 την Ντρόχτερσεν Άλεν και στη συνέχεια με 2-1 την Ρίντινγκχάουζεν. Στον τρίτο γύρο, που σοβάρεψαν τα πράγματα, απέκλεισε με σκορ 3-2 την Χέρτα και στα προημιτελικά πέταξε έξω τη Χάιντενχαϊμ. Μετά την αποτυχία στο Τσάμπιονς Λιγκ και τον αποκλεισμό στους δεκαέξι, οι οπαδοί της ομάδας δεν θα δεχτούν εύκολα άλλο αποκλεισμό.

Στο ματς με τη Βέρντερ για το πρωτάθλημα ήταν κακή στο πρώτο μέρος, αλλά τουλάχιστον ανέβηκε στην επανάληψη και πήρε δίκαια το ματς. Το καλό με την Μπάγερν είναι οτι κρατάει πολύ την μπάλα στα πόδια της και δεν επιτρέπει πολλές φάσεις στον αντίπαλο. Βέβαια, οι κεντρικοί της μπακ κάνουν πολλά “παιδικά” λάθη και πολλές φορές, οι Βαυαροί να έχουν πληρώσει.

Ο βασικός αμυντικός, Ζίλε, είναι εκτός για σήμερα, όπως και ο συχνά πυκνά τραυματίας, Φρανκ Ριμπερί. Νοκ άουτ είναι και οι Νόιερ, Φριχτλ και Ρόμπεν, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Αλάμπα. Ο Χούμελς επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Μπόατενγκ, ενώ ο Λεβαντόφσκι θα έχει πίσω του, τους Κομάν, Ναμπρί και Μίλερ.

Σε ενδιαφέρει