Μπαρτσελόνα – Αναντολού Εφές

Η σειρά είναι πλέον στο 1-1 και μεταφέρεται για τα δύο επόμενα ματς, στη Βαρκελώνη.

Η Μπαρτσελόνα έκανε πολύ καλή εμφάνιση και με όπλο την άμυνα, πήρε το δεύτερο παιχνίδι με την Εφές στην Πόλη και έσπασε το πλεονέκτημα έδρας της τουρκικής ομάδας. Βέβαια, είναι ξεκάθαρο πως οι δυο ομάδες είναι πάρα πολύ κοντά σε δυναμικότητα, οπότε δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε μπρέικ στο μπρέικ. Φυσικά, είναι πιο δύσκολο για την Εφές να κερδίσει μέσα στη Βαρκελώνη, αφού η ισπανική ομάδα έχει φανατικό και εκδηλωτικό κοινό.

Ο Άνταμ Χάνγκα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του μπρέικ της Μπαρτσελόνα, με 17 πόντους, 4 ριμπάουν και τρεις ασίστ σε 24 λεπτά συμμετοχής. Οι Ερτέλ και Τόμιτς πρόσθεσαν άλλους 25 συνολικά, ενώ ο Κρις Σίνγκλεντον έπαιξε πάνω από 30 λεπτά και ήταν πολύ καλός στην άμυνα. Μόνο τρεις ήττες έχει μέσα στην έδρα της φέτος στην Ευρωλίγκα η Μπαρτσελόνα. Από Φενέρμπαχτσέ, Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η τελευταία, από τη ρωσική ομάδα, ήταν στις 25 Γενάρη. Οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό, πως το Παλάου Μπλαουγκράνα δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν.

Η Εφές δεν ήταν κακή στον δεύτερο αγώνα, αλλά έχασε στις λεπτομέρειες. Ο Σέιν Λάρκιν είχε 18 πόντους σε 24 λεπτά συμμετοχής, δείχνοντας πως στα δύσκολα θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Κλασικά, η τετράδα Μίτσιτς, Μόερμαν και Σιμόν, ήταν εξαιρετική, με συνολικά 40 πόντους, ενώ ο Ντάνστον ήταν όπως πάντα αξιόπιστος.

Φαίνεται τελικά, πως η ομάδα του Αταμάν χρειάζεται το κάτι παραπάνω, για να πάει στους τέσσερις. Τι μπορεί να είναι αυτό; Είτε πολύ σκληρότερη άμυνα, είτε η ενεργοποίηση των Πλάις και Μπομπουά, που έχουν μείνει λίγο πίσω σε απόδοση, τον τελευταίο καιρό. Δεν τους δίνει και πολύ χρόνο συμμετοχής ο Τούρκος τεχνικός. Το γεγονός πάντως πως η Εφές δεν έχει βασικούς γηγενείς παίκτες, ίσως να παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτό το επίπεδο, καθώς αυτοί θα μπορούσαν να δώσουν μεγαλύτερο πάθος.

Σε ενδιαφέρει