Αλαβές – Μπαρτσελόνα

Τη μία από τις δύο νίκες που χρειάζεται για να πάρει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, θέλει να κάνει σήμερα η Μπαρτσελόνα.
alaves barcelona

Πέντε συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη συμπλήρωσε η Αλαβές, η οποία δεν κάνει καθόλου καλό δεύτερο γύρο. Κάποια στιγμή, γύρω στο 1/3 της χρονιάς, ήταν και μέσα στην τετράδα, δείχνοντας εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο. Πλέον, μοναδικός στόχος που της έχει απομείνει είναι το να τερματίσει σε θέση που βγάζει Ευρώπη. Αυτή είναι η 8η, στην οποία ισοβαθμεί η Αλαβές με την Μπιλμπάο, όμως η δεύτερη υπερέχει στην ισοβαθμία. Πίσω της είναι οι Μπέτις και Εσπανιόλ, με τρεις και τέσσερις πόντους λιγότερους αντίστοιχα.

Η μέτρια πορεία το τελευταίο διάστημα έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της διοίκησης στο πρόσωπο του Αμπελάρδο, με αποτέλεσμα να ακούγεται πως ο νυν τεχνικός της Αλαβές δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του στο τέλος της χρονιάς. Πάντως, ο συγκεκριμένος κρίνεται ως πλήρως επιτυχημένος, καθώς έχει αλλάξει την εικόνα της ομάδας στα περίπου δύο χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο της.

Οι Μπούργκι και Καλέρι είναι εκτός αποστολής, με τον δεύτερο ειδικά να είναι πολύτιμος, στο επιθετικό κομμάτι. Ευτυχώς επιστρέφουν οι βασικότατοι Λαγουάρδια και Ντουάρτε, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μαριπάν και Ινσούι. Οι Ρολάν, Μπαστόν και Γιόνι θα είναι η τριπλέτα στην επίθεση της ομάδας.

Η Μπαρτσελόνα είναι με το ενάμιση πόδι πρωταθλήτρια. Χρειάζεται δύο νίκες σε πέντε ματς, για να οριστικοποιήσει τον τίτλο. Η έδρα της Αλαβές είναι μια έδρα που τις φέρνει ευχάριστες αναμνήσεις, αφού συνήθως κερδίζει εκεί. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της, κέρδισε 2-1 τη Σοσιεδάδ, εμφανίζοντας προβλήματα φυσικής κατάστασης. Αυτό είναι λογικό, καθώς παίζει συνεχώς σε Ευρώπη και Ισπανία, περίπου με τους ίδιους παίκτες.

Στο Champions League έχει φτάσει στα ημιτελικά με τη Λίβερπουλ και αν περάσει, θα είναι το φαβορί για να το πάρει, είτε κόντρα στην Τότεναμ, είτε κατά του Άγιαξ. Ο Βαλβέρδε θα ήθελε πάρα πολύ μια νίκη σήμερα και άλλη μία με τη Λεγκανιές το Σάββατο, ώστε να τελειώσει με την Primera Division και να ασχοληθεί αποκλειστικά με την Ευρώπη.

Μόνο ο Ράκιτιτς έμεινε εκτός αποστολής, αλλά τα χαφ με Μπουσκέτς, Αρτούρ και Βιντάλ, παραμένουν εξαιρετικά. Ο Μέσι θα είναι σημείο αναφοράς στην επίθεση, ενώ ο Βαλβέρδε σκέφτεται να ξεκουράσει τον Σουάρες, βάζοντας δίπλα στον Αργεντινό τους Ντεμπελέ και Κουτίνιο.

Σε ενδιαφέρει