Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης

Με το "πιστόλι στον κρόταφο" παίζει ο Παναθηναϊκός, καθώς αν δεν κερδίσει, μένει εκτός φάιναλ φορ.
pao real

Αυτά τα τελευταία τέσσερα λεπτά του πρώτου αγώνα στη Μαδρίτη, γυρνάνε και ξαναγυρνάνε στα κεφάλια των φίλων του Παναθηναϊκού, αλλά και των ίδιων των παικτών. Με λίγο καλύτερη διαχείριση εκεί, τώρα η σειρά θα ήταν στο 1-1 και τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά σήμερα. Το αν είναι εύκολο να κάνεις τρεις συνεχόμενες νίκες επί της Ρεάλ, δεν χρειάζεται πολλές αναλύσεις, αλλά αυτό πρέπει να κάνει η ομάδα του Πιτίνο για να προκριθεί στο φάιναλ φορ.

Το δεύτερο ματς της σειράς ήταν κακό για τον Παναθηναϊκό και το οτι για αρκετό διάστημα ήταν μέσα στο ματς, οφείλεται στην μέτρια Ρεάλ και όχι στον ίδιο. Δεν θα ξαναβρεί εύκολα τέτοια Ρεάλ ο Παναθηναϊκός μπροστά του, αφού η “βασίλισσα” είναι ντεφορμέ και παίζει και χωρίς τον Γιουλ. Ο Ντεσόν Τόμας το πάλεψε πολύ και σημείωσε 13 πόντους, ενώ καλός ήταν και ο Κιλπάτρικ, που έβαλε 10 πόντους σε 14 λεπτά. Τραγικός ο Νικ Καλάθης, δεν θυμόμαστε να τον έχουμε δει χειρότερο σε κάποιο ματς τα τελευταία χρόνια. Έβαλε ένα πόντο με μία στις δύο βολές και 0/11 σουτ εντός πεδιάς.

Ο Καλάθης έχει κάποια προβληματάκια τραυματισμού, αλλά φαίνεται πως θα προλάβει το ματς, σφίγγοντας τα δόντια για ένα ακόμη παιχνίδι φέτος. Όμως, το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι η κούραση, αλλά και η απογοήτευση για εκείνη την ήττα στο πρώτο ματς. Ο κόσμος θα του δώσει ώθηση στο ΟΑΚΑ και αν γίνει το 1-2, μετά θα μιλάμε υπό διαφορετικούς όρους για το υπόλοιπο της σειράς. Και εκτιμούμε πως αν οι “πράσινοι” πάρουν το σημερινό ματς, μετά θα κάνουν και το 2-2.

Η Ρεάλ είναι σε μέτρια αγωνιστική κατάσταση, αλλά έχει δυο – τρεις εξαιρετικές μονάδες, που της δίνουν τρομερή ενέργεια. Αυτό που κάνει ο Καμπάτσο στα τελευταία ματς, είναι άνευ προηγουμένου. Παίζει και για τον Γιουλ, ενώ η ένταση που βγάζει σε επίθεση και άμυνα, μοιάζει ακατανίκητη. Ο Αργεντινός ήταν και πρώτος σκόρερ στο δεύτερο ματς, με 13 πόντους, ενώ άλλοι τρεις είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Οι Ράντολφ και Αγιόν με 10 έκαστος και ο Τέιλορ με 11.

Πλέον η Ρεάλ έχει αυτοπεποίθηση κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως περίπου πριν είκοσι μέρες, κέρδισε το σημερινό της αντίπαλο μέσα στο ΟΑΚΑ, χωρίς να έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Το έχουμε πει και το ξαναλέμε. Το κλειδί για τη Ρεάλ είναι το πόσο θα αντέξει ο Καμπάτσο να παίζει και για τον Γιουλ, αλλά και το αν οι Ράντολφ, Αγιόν και Ταβάρες θα καταφέρουν να δείξουν μέσα στο γήπεδο, το πόσο ανώτερη είναι η φροντ λάιν της Ρεάλ, από αυτήν του Παναθηναϊκού.

Σε ενδιαφέρει