Βόλφσμπουργκ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Σπουδαίο ματς, με το οποίο ολοκληρώνεται η 30η αγωνιστική της Bundesliga.
wolfsburg eintracht

Οι Λεβερκούζεν και Χοφενχάιμ κέρδισαν το Σάββατο, οπότε η Βόλφσμπουργκ δεν έχει και πολλά περιθώρια απώλειας βαθμών. Τουλάχιστον μπορεί να εκμεταλλευτεί την ήττα της Βέρντερ Βρέμης και να την περάσει σήμερα. Αυτή τη στιγμή οι “λύκοι” έχουν σαρανταπέντε πόντους και είναι στην 9η θέση, ενώ η τελευταία θέση η οποία δίνει εισιτήριο για Ευρώπη, είναι η 6η, στην οποία βρίσκεται η Χόφενχάιμ με 50 πόντους.

Πολύ καλή η παράδοση της Βόλφσμπουργκ στα μεταξύ τους παιχνίδια, καθώς η γηπεδούχος έχει χάσει μόνο τέσσερις φορές από την αντίπαλό της, σε 26 ματς στην πρώτη κατηγορία. Ο τεχνικός των “λύκων” Μπρούνο Λαμπαντία, μετράρει πέντε νίκες και πέντε ισοπαλίες σε δέκα παιχνίδια που έχει δώσει κόντρα στην Άιντραχτ, με κάθε ομάδα που προπονούσε.

Στο πιο πρόσφατο ματς που έδωσε, έχασε εύκολα 2-0 από τη Λειψία, χωρίς να θέλξει με την απόδοσή της. Στην έδρα της έχει να χάσει από τις 26/1, όταν και ηττήθηκε με 3-1 από τη Λεβερκούζεν. Κλασική ομάδα Λαμπαντία η Βόλφσμπουργκ, στηρίζεται στην καλή τακτική και την σωστή οργάνωση μέσα στο γήπεδο. Οι Καστέελς και Στεφανιάκ είναι εκτός αποστολής σήμερα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Φερχέκ και Ρουσιγιόν.

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν όλοι στη Φρανκφούρτη, καθώς η Άιντραχτ έκανε την υπέρβαση, ανέτρεψε το 4-2 του πρώτου αγώνα με τη Μπενφίκα και επικρατώντας των Πορτογάλων με 2-0 στη Γερμανία, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa League. Όμως, οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν καιρό για πανηγύρια, καθώς αν κερδίσουν σήμερα, θα είναι πολύ κοντά στο να πετύχουν και τον άλλο μεγάλο στόχο τους για φέτος, δηλαδή την είσοδο στην πρώτη τετράδα της Μπουντεσλίγκα.

Η Γκλάντμπαχ έχασε από τη Λειψία το Σάββατο, οπότε αν πάρει το τρίποντο σήμερα η ομάδα της Φρανκφούρτης, θα αποκτήσει τέσσερις πόντους διαφορά από την 5η θέση. Πάντως, στο προηγούμενο ματς πρωταθλήματος, ήταν εμφανές οτι είχε το μυαλό της στο ευρωπαϊκό και έχασε από την Άουγκσμπουργκ. Αυτή ήταν η μόλις η δεύτερη ήττα της μέσα στο 2019, καθώς έχει δέκα νίκες και έξι ισοπαλίες σε 18 αγώνες.

Ο βασικός αμυντικός χαφ, Φερνάντες, τραυματίστηκε και μένει εκτός σήμερα. Επίσης, έξω είναι ο βασικός επιθετικός, Αλέρ, όπως και οι Στεντέρα και Ταβάτα. Πολύ σημαντική η επιστροφή του βασικότατου κεντρικού αμυντικού, Εντικά, ενώ θα επιστρέψουν και οι Τουρέ και Τούρα. Οι Ρέμπιτς και Γιόβιτς θα ναι οι δύο βασικοί επιθετικοί.

Σε ενδιαφέρει