Πάρμα – Μίλαν

Φουλ αγωνιστική σήμερα στη Serie A, λόγω του καθολικού Πάσχα. Η Μίλαν θέλει διπλό πάση θυσία.
milan parma

Η Πάρμα έχει κάνει μια χρονιά, χωρίς πολλά σκαμπανεβάσματα. Ποτέ δεν φάνηκε μέσα στη σεζόν οτι μπορεί να τερματίσει πάνω από τη μέση της βαθμολογίας, ενώ επίσης ποτέ δεν έδωσε την εντύπωση πως θα κινδυνέψει. Πάντως, η διαφορά των έξι πόντων από την 18η Έμπολι, σε καμία περίπτωση δεν της δίνει σιγουριά για την παραμονή και θα πρέπει στη συνέχεια να μαζέψει πόντους, για να μην “τρέχει” στο τέλος. 

Οι “Παρμέντσι” έχουν περισσότερες νίκες μακριά από την έδρα τους, παρά μέσα σε αυτήν. Αυτό οφείλεται στον τρόπο παιχνιδιού τους, καθώς δεν τους βολεύει να παίζουν κόντρα σε κλειστές άμυνες και προτιμούν να βγαίνουν στην αντεπίθεση, δίνοντας τη μπάλα στον αντίπαλο. Τα δύο τελευταία της παιχνίδια στο πρωτάθλημα έχουν λήξει ισόπαλα χωρίς τέρματα.

Αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στο πρόγραμμα της Πάρμα, στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές. Μετά το σημερινό με τη Μίλαν, θα παίξει με Κιέβο (εκτός), Σαμπντόρια (εντός), Μπολόνια (εκτός), Φιορεντίνα (εντός) και Ρόμα (εκτός). Θα λέγαμε λοιπόν, οτι αν εξαιρέσουμε το ματς με τη Ρόμα, το υπόλοιπο πρόγραμμά της είναι αρκετά βατό.

Οι Γκράσι, Μπιαμπιανί και Ινγκλέσε είναι εκτός αποστολής για σήμερα, ενώ στην ενδεκάδα θα δούμε τόσο τον πολύτιμο εξτρέμ, Ζερβινιό, όσο και τον πρωταθλητή Ευρώπης, Μπρούνο Άλβες, στην άμυνα.

Ως φαβορί για την τέταρτη θέση μπαίνει στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος η Μίλαν. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν αισθάνεται άνετη, αφού η 5η Μίλαν έχει μόλις ένα πόντο λιγότερο, η 6η Αταλάντα, δύο και η 7η Λάτσιο τρεις. Αυτό σημαίνει πως κάθε γκέλα από δω και πέρα μπορεί να αποβεί μοιραία. Αυτή τη στιγμή, η ομάδα του Γκατούζο κρατάει την τύχη στα χέρια της.

Μακριά από το γήπεδό τους, οι Μιλανέζοι έχουν ηττηθεί μόλις τέσσερις φορές σε 15 ματς φέτος. Η νίκη επί της Λάτσιο διέκοψε το αρνητικό σερί τους, αφού ήταν ξεκάθαρο πως τους είχε πάρει από κάτω, μετά την ήττα από την Ίντερ στο ντέρμπι του Μιλάνου. Και στο ματς με τη Γιουβέντους πριν από δυο βδομάδες, η Μίλαν έπαιξε καλά, παρά την ήττα με 2-1.

Μετά τον σημερινό αγώνα, η Μίλαν θα παίξει κατά σειρά με τις, Τορίνο εκτός, Μπολόνια εντός, Φιορεντίνα εκτός, Φροζινόνε εντός και Σπαλ εκτός. Αν περάσει τον σκόπελο της Τορίνο, τότε μπορεί να κάνει το τρία στα τρία και να τερματίσει τέταρτη, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League.

Ο Μποναβεντούρα λείπει εδώ και καιρό, οπότε δεν λογίζεται ως σημαντική απουσία. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Πακετά. Ο Γκατούζο δοκίμασε την επιθετική τριάδα των Πιάτεκ, Σούσο και Μπορίνι, γυρίζοντας τον Τσαλχάνογλου στα χαφ, δίπλα σε Κεσιέ και Μπακαγιόκο.

Σε ενδιαφέρει