Αλαβές – Ρεάλ Βαγιαδολίδ

Με την αναμέτρηση ανάμεσα στην Αλαβές και τη Ρεάλ Βαγιαδολίδ ανοίγει το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν.
alaves valladolid

Δείχνει να έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών της, του κινήτρου της, ακόμα και του… άστρου που είχε στα 3/4 του πρωταθλήματος. Αυτό αποδείχθηκε και στο ματς κόντρα στην Εσπανιόλ την προηγούμενη αγωνιστική εκτός έδρας, καθώς ηττήθηκε με 2-1 με κακή εμφάνιση και συμπληρώθηκαν 4 ματς στα οποία δεν έχει πανηγυρίσει νίκη. Αυτό είναι η χειρότερη επίδοσή της μέσα στη σεζόν, με αποτέλεσμα να είναι «μέσα-έξω» στις θέσεις που οδηγούν στους ευρωπαϊκούς θεσμούς της επόμενης σεζόν. Από την πλευρά του, ο απόλυτα πετυχημένος τεχνικός της ομάδας, Αμπελάρδο τόνισε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές που δεν οφείλονται σε κούραση, αλλά σε κακή απόδοση ποδοσφαιριστών του, ενώ με εύσχημο τρόπο έβγαλε την πίεση από τους παίκτες του, λέγοντας ότι δεν υπάρχει ο στόχος της Ευρώπης. Την Τρίτη φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα. Για το αποψινό είναι τιμωρημένοι οι Λαγουάρδιο και Ντουάρτε.

Ισοπαλία-σοκ για τη Βαγιαδολίδ, όπως εξελίχθηκε το ματς κόντρα στη Χετάφε. Τελικό σκορ 2-2 σε ένα ματς που έμεινε πίσω στο σκορ στο 14’, ισοφάρισε (1-1) στο 30’, έπαιξε με παίκτη παραπάνω από το 62’, πήρε το προβάδισμα στο 69’ με εκτέλεση πέναλτι, αλλά στο 94’ με χαζό πέναλτι διαμορφώθηκε το 2-2, που ήταν και το τελικό σκορ, μένοντας μόνο με έναν βαθμό. Δεν είναι αρκετός τόσο με βάση τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί στο ματς, όσο και στη γενικότερη μάχη που δίνει για την παραμονή της στην κατηγορία. Είναι εντός ζώνης υποβιβασμού με 31 βαθμούς, τη στιγμή που η Θέλτα έχει 32, Λεβάντε και Βιγιαρεάλ 33 και η Χιρόνα 34. Καταλαβαίνει κανείς ότι έχει να ανταγωνιστεί βαριά ονόματα και υψηλότερα μπάτζετ. Δεν είναι διαθέσιμος ο κεντρικός χαφ, Αλκαράθ.

Σε ενδιαφέρει