Λιόν-Ανζέ

Σε μία νέα εποχή μπαίνει ουσιαστικά από σήμερα η Λιόν, καθώς είναι το πρώτο ματς από τη στιγμή που ο Μπρούνο Ζενεσιό γνωστοποίησε ότι αποχωρεί από την ομάδα...
lyon angers

Μόνο με τη λέξη «κατρακύλα» θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει την πορεία της Λιόν εσχάτως, αφού μετρά έναν σοκαριστικό αποκλεισμό στο Κύπελλο, εντός έδρας κόντρα στη Ρεν (2-3) και ακολούθως δύο ήττες από Ντιζόν εντός έδρας (1-3) Ναντ εκτός έδρας (2-1). Το ποτήρι της υπομονής με τον προπονητή, Μπρούνο Ζενεσιό είχε ξεχειλίσει εδώ και καιρό, αλλά το κακό είναι η αλήθεια ότι παράγινε, γι’ αυτό τον λόγο, απολύτως εύλογα ο ίδιος γνωστοποίησε την παραίτησή του στο τέλος της σεζόν. Κάπως έτσι, λοιπόν, το κλίμα στον κόσμο έφτιαξε, αφού θέλει να δει κάτι νέο από την ομάδα. Βέβαια, το βαθμολογικό πρόβλημα παραμένει. Έμεινε στο -8 από τη 2η Λιλ, ενώ η 4η Σεντ Ετιέν πλησίασε σε απόσταση μίας νίκης. Έτσι, αντιλαμβάνονται όλοι, ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα και δεν υπάρχει χώρος για άλλη γκέλα, στη μάχη για την εξασφάλιση του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν. Αναμένονται στην ενδεκάδα οι Ντεπάι και Φεκίρ, που είχαν μείνει εκτός με τη Ναντ.

Είχε σερί 5 ισοπαλιών και η Ανζέ έσπασε αυτό το… σπαστικό σερί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επικρατώντας 1-0 εκτός έδρας της Καέν. Φτωχό το σκορ, σε ένα παιχνίδι, που όμως είχε σχεδόν τα πάντα, καθώς και ευκαιρίες δημιουργήθηκαν, αλλά και πολλές δυνατές μονομαχίες μπορούσε να δει κάποιος. Πάντως, πολύς λόγος έγινε για το παιχνίδι σε εξωαγωνιστικό επίπεδο, αφού ο πρόεδρος της Γκινγκάμπ και άμεσος ανταγωνιστής της Καέν για η μάχη στην παραμονή, κατήγγειλε ότι οι παίκτες του έμαθαν ότι οι της Ανζέ θα έχουν μειωμένη απόδοση. Τελικά, κάτι τέτοιο δεν επαληθεύθηκε, αλλά η υπόθεση εξετάζεται… Με αυτή τη νίκη η Ανζέ ξεκαθάρισε από κάθε πιθανό σενάριο υποβιβασμού, αρά η σεζόν της είναι απόλυτα πετυχημένη.

Σε ενδιαφέρει