Νάπολι – Άρσεναλ

Τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά έχει η Άρσεναλ, αλλά όταν παίζεις με ιταλική ομάδα σε νοκ άουτ φάση, πρέπει πάντα να προσέχεις.
Νάπολι – Άρσεναλ

Για τη Νάπολι, ο στόχος στο πρωτάθλημα Ιταλίας έχει επιτευχθεί. Η δεύτερη θέση της εξασφαλίζει μια θέση στους ομίλους του επόμενου Champions League και αφού ήταν αδύνατο να “κυνηγήσει” τη Γιουβέντους, είναι ότι καλύτερο μπορούσε να πετύχει. Στο κύπελλο έχει αποκλειστεί από νωρίς, οπότε η μοναδική της ευκαιρία να πάρει μια κούπα φέτος, είναι να πάρει το Europa League. 

Στα νοκ άουτ του Europa League πέταξε έξω τη Ζυρίχη και τη Σάλτσμπουργκ. Τους Ελβετούς τους απέκλεισε εύκολα, αλλά με τους Αυστριακούς πέρασε οριακά, παρότι είχε κερδίσει με 3-0 στον ιταλικό Νότο (3-1 στην Αυστρία). Η έδρα της είναι από τις πιο “καυτές” στην Ευρώπη, με φανατικούς φιλάθλους που δημιουργούν μια “κολασμένη” ατμόσφαιρα.

O Καρλίτο Αντσελότι έχει τεράστια εμπειρία από ευρωπαϊκά νοκ άουτ ματς και ξέρει πως τα εκτός έδρας γκολ παίζουν σημαντικό ρόλο. Οπότε, καταρχάς θα παρατάξει την ομάδα του με αμυντικούς προσανατολισμούς, ελπίζοντας πως με υπομονή θα πετύχει τα τουλάχιστον δύο γκολ που χρειάζεται. Το πιο σημαντικό δίλημμα του Ιταλού τεχνικού είναι το αν θα ξεκινήσει τον Μέρτενς ή τον Μίλικ, στο πλάι του Ινσίνιε. Κατά τα άλλα, οι μοναδικές απουσίες είναι οι Αλμπιόλ και Ντιαβαρά, ενώ θεωρούνται σχεδόν σίγουροι οι δέκα από τους έντεκα της ενδεκάδας.

Η Άρσεναλ έχει περάσει από “χίλια κύματα” για να φτάσει ως εδώ. Έχασε από τη ΜΠΑΤΕ με 1-0 στους 32, το γύρισε με 3-0 στο Λονδίνο. Έχασε με 3-1 από τη Ρεν στους 16, πάλι το γύρισε, με 3-0 στο Έμιρεϊτς. Για πρώτη φορά έπαιξε πρώτα στην έδρα της και πήρε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα, όπως το 2-0. Αν όμως παίξει όπως στους δύο προηγούμενους γύρους, μακριά από το γήπεδό της, το 2-0 δεν την εξασφαλίζει. Ο Έμερι είναι μανούλα στα νοκ άουτ του Γιουρόπα και ξέρει οτι ένα γκολ στην Ιταλία, θα δώσει στην ομάδα του τεράστιο πλεονέκτημα πρόκρισης.

Το πρωτάθλημα στην Αγγλία είναι στην πιο κρίσιμη περίοδό του και οι “κανονιέρηδες” θέλουν πάση θυσία να τερματίσουν στην 4η θέση, ώστε να παίξουν Champions League του χρόνου. Δεύτερη σερί χρονιά μακριά από τους ομίλους, θα θεωρηθεί ως σημαντική αποτυχία, οπότε το μυαλό του Έμερι, είναι και εκεί. Στις επόμενες επτά μέρες, η Άρσεναλ δίνει δύο παιχνίδια για το πρωτάθλημα, ένα την Κυριακή με την Κρύσταλ Πάλας εντός και ένα την Τετάρτη (24/4) με τη Γουλβς εκτός.

Οι απουσίες των Γουέλμπεκ, Μπεγερίν και Χόλντινγκ δεν επηρεάζουν, αφού η ομάδα έχει μάθει να παίζει χωρίς αυτούς. Η συμμετοχή των Κοσιελνί και Τορέιρα είναι αμφίβολη, αλλά μάλλον θα είναι στην αποστολή, ενώ ο πρώτος αναμένεται να είναι και βασικός. Ο Έμερι σκέφτεται να βάλει τρεις στην άμυνα, ενώ είναι πιθανό να “φορτώσει” το κέντρο του, αφήνοντας εκτός τον Ομπαμεγιάνγκ και βάζοντας μοναδικό προωθημένο τον Λακαζέτ. 

Σε ενδιαφέρει