Πόρτο – Λίβερπουλ

Για την απόλυτη ανατροπή πάει η Πόρτο, ενώ η Λίβερπουλ θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα.
Πόρτο – Λίβερπουλ

Η Πόρτο έχει ήδη σημειώσει μεγάλη επιτυχία και μόνο με την παρουσία της στα ημιτελικά του Champions League. Κανείς στο ξεκίνημα της χρονιάς δεν ήλπιζε σε τόσο καλή πορεία, αλλά η αλήθεια είναι πως ήταν και τυχερή στην κλήρωση στους 16, όπου έπεσε πάνω στη Ρόμα. Οι “δράκοι” έχασαν στο πρώτο ματς από τους Ιταλούς, αλλά πήραν την πρόκριση μέσα στην έδρα τους, στην παράταση.

Στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας, η ομάδα του Κονσεϊσάο δίνει πολύ μεγάλη μάχη με την Μπενφίκα, με την οποία ισοβαθμεί στην κορυφή της βαθμολογίας, πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. Στην ισοβαθμία υπερέχουν οι “κόκκινοι”, οπότε ελπίζει σε γκέλα της αντιπάλου της για να πανηγυρίσει τον τίτλο. Πολύ δυνατή η έδρα της και στην Primeira Liga έχει δώδεκα νίκες και δύο ήττες σε 14 ματς.

Ο Αμπουμπακάρ είναι εκτός αποστολής για σήμερα, αλλά η αλήθεια είναι πως η Πόρτο έχει συνηθίσει να παίζει χωρίς αυτόν. Ο Μούσα Μαρεγκά θα είναι ο ένας από τους δύο προωθημένους, ενώ δίπλα του θα είναι ο Σοάρες. Οι Πέπε και Ερέρα επιστρέφουν σε σχέση με το πρώτο ματς, δυναμώνοντας πολύ την μεσοαμυντική λειτουργία της ομάδας.

Η Λίβερπουλ είναι πολύ κοντά στην πρόκριση στους τέσσερις του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν πρόκειται να υποτιμήσει την αντίπαλό της. Ο Κλοπ έχει προειδοποιήσει τους παίκτες του οτι θα συναντήσουν σθεναρή αντίσταση στην Πορτογαλία και στόχος της ομάδας του θα πρέπει να είναι, ένα γκολ. Αν το βάλει, ουσιαστικά εξαφανίζει τις ελπίδες της Πόρτο για πρόκριση.

Η αλήθεια είναι πως η αγγλική ομάδα θέλει να ξεμπερδεύει γρήγορα με την υπόθεση πρόκριση, ώστε να αφοσιωθεί στην Πρέμιερ Λιγκ. Η μάχη που δίνει με την Μάντσεστερ Σίτι για την κατάκτηση του τίτλου, είναι παροιμιώδης. Αυτή τη στιγμή προηγείται της ομάδας του Γκουαρντιόλα, αλλά έχει και ένα παιχνίδι περισσότερο από την αντίπαλό της.

Οι Γκόμεζ και Τσάμπερλεϊν λογικά δεν προλαβαίνουν, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Χέντερσον. Ο τελευταίος είναι φορμαρισμένος και αν είναι 100% υγιής θα παίξει. Σε αντίθετη περίπτωση θα ξεκινήσει ο Βαϊνάλντουμ. Κατά τα άλλα, η τριάδα Μανέ, Φιρμίνιο και Σαλάχ δεν αλλάζει ούτε στις προπονήσεις, ενώ ο Φαν Ντάικ θα είναι η “κολώνα” της άμυνας.

Σε ενδιαφέρει