Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός

Η μεγάλη ώρα για τον Παναθηναϊκό έφτασε. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα λοιπόν...
Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός

Η Ρεάλ έκανε αγγαρεία στα τρία τελευταία παιχνίδια της για την κανονική περίοδο και η αλήθεια είναι πως “χτύπησε” μόνο το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Κι αυτό όχι γιατί είχε κάτι το ιδιαίτερο με την ομάδα του Πιτίνο, αλλά γιατί πάντα οι παίκτες με μεγάλες προσωπικότητες παθιάζονται όταν παίζουν μπροστά σε τόσο φανατικό κοινό και θέλουν να κερδίζουν. Κατά τα άλλα, ούτε το ματς με τη Μπασκόνια πάλεψαν, ούτε αυτό με τη Ζαλγκίρις.

Η “βασίλισσα” τέλειωσε στην τρίτη θέση της κανονικής περιόδου, με ρεκόρ 22-8, κάνοντας μια σχετικά καλή χρονιά, που είχε όμως και τις κακές της στιγμές. Για παράδειγμα εκεί στις αρχές Μαρτίου, όταν έκανε δύο ήττες από την Μπαρτσελόνα, για κύπελλο Ισπανίας και Ευρωλίγκα, φάνηκε να την παίρνει από κάτω, αλλά η εμπειρία συγκεκριμένων παικτών και φυσικά του Λάσο, την κράτησαν όρθια.

Έχει ένα από τα πιο πλήρη ρόστερ στη διοργάνωση και ιδιαίτερα στους ψηλούς, είναι παντοδύναμη. Οι Ταβάρες, Ράντολφ, Αγιόν δημιουργούν μια εκπληκτική τριάδα και από πίσω υπάρχουν και οι Τόμπκινς, Ρέγιες, που είναι σε θέση να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή. Η απουσία του Γιουλ στα ματς με τον Παναθηναϊκό είναι όντως σημαντική. Όμως, ο πολύ καλός φέτος Καμπάτσο και οι Κοζέρ, Κάρολ και Ρούντι, μπορούν να βοηθήσουν στα γκαρντ.

Ο Παναθηναϊκός τερμάτισε έκτος στην κανονική περίοδο με ρεκόρ 16-14. Από τα τελευταία δέκα παιχνίδια του στη διοργάνωση έχασε μόνο τα δύο, από τη Φενέρ στην Πόλη και από τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ με εκείνο το τρίποντο “προσευχή” του Ρούντι Φερνάντες. Κανείς δεν θα ξεχάσει το ματς στο Μιλάνο, που ήταν “κλειδί” για την πρόκριση των “πρασίνων”. Ο τρόπος που έπαιξε εκεί μας θύμισε εποχές Ομπράντοβιτς.

Δύο είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της αγωνιστικής ανάκαμψης του Παναθηναϊκού. Ο πρώτος είναι ο Νικ Καλάθης. Τι άλλο να κάνει αυτός ο άνθρωπος μέσα στο γήπεδο για να του αποδωθεί ο τίτλος του MVP της κανονικής περιόδου; Συνεχώς φλερτάρει με το τριπλ νταμπλ και παίρνει την ομάδα στις πλάτες του. Άλλωστε, αν δεν έβαζε εκείνο το τρίποντο από τα οκτώμιση μέτρα μέσα στη Μόσχα, μπορεί να μην συζητούσαμε για πλέι οφ σήμερα.

Ο δεύτερος είναι ο Ρικ Πιτίνο. Ο Αμερικανός συμμάζεψε την ομάδα αγωνιστικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά. Έχει έναν εκπληκτικό τρόπο να “κερδίζει” τους παίκτες του και να τους κάνει να τα δίνουν όλα, όχι μόνο στους αγώνες, αλλά και στην προπόνηση. Δεν είναι τυχαία η αλλαγή στην απόδοση συγκεκριμένων παικτών, όπως π.χ. ο Παπαγιάννης, ο οποίος είναι εντελώς άλλος παίκτης από τον ερχομό του Ρικ και μετά. Η φιλοδοξία του Πιτίνο να πάρει ένα τρόπαιο με τον Παναθηναϊκό μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη φετινή Ευρωλίγκα.

Την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Γκιστ στο ματς με τη Ρεάλ, αν και είναι πολύ πιθανότερο να μην παίξει. Πάντως, δεν είναι πολύ σοβαρός ο τραυματισμός του, οπότε λογικά θα τον έχει στη διάθεσή του για τη συνέχεια.

Σε ενδιαφέρει