Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Μπάρτσα έχει το πλεονέκτημα για την πρόκριση, αλλά η Γιουνάιτεντ απέδειξε οτι είναι εφτάψυχη.

Η Μπαρτσελόνα έπαιξε με τα “δεύτερα” το Σάββατο κόντρα στην Ουέσκα και έμεινε στο 0-0 με την ουραγό του ισπανικού πρωταθλήματος. Αυτό έγινε για δύο λόγους. Πρώτον γιατί ο Βαλβέρδε ήθελε να ξεκουράσει τους βασικούς του ενόψει του σημερινού ματς και δεύτερον γιατί δεν καλύπτονται οι εννέα πόντοι της διαφοράς που έχει από τη 2η Ατλέτικο, στις έξι αγωνιστικές που απομένουν για τη λήξη της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Το παράδειγμα της Παρί, πρέπει να είναι προς αποφυγήν για τους Καταλανούς, που ούτως ή άλλως πάντως, είναι σοβαροί σε κάθε αγώνες φέτος. Ειδικά μέσα στο γήπεδό τους, έχουν ξεχάσει να χάνουν. Ο Βαλβέρδε δεν πρόκειται να παίξει επιθετικά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα κάτσει στην άμυνα να περιμένει την αντίπαλό του. Άλλωστε, η Μπαρτσελόνα δεν έχει μάθει να παίζει έτσι.

Ο Ραφίνια είναι η μοναδική απουσία της Μπάρτσα, ενώ δύο είναι τα διλήμματα του Ερνέστο για τη βασική ενδεκάδα. Το πρώτο είναι το ποιος από τους Ντεμπελέ ή Κουτίνιο θα ξεκινήσει στην επίθεση, με τον πρώτο να έχει το προβάδισμα. Το δεύτερο είναι το ποιος θα παίξει στα χαφ δίπλα σε Ράκιτιτς και Μπουσκέτς. Λογικά, θα είναι ο Βιντάλ, καθώς θέλει έναν καθαρό αμυντικό χαφ, αλλά σίγουρα έχει ελπίδες και ο Αρτούρ.

Η Γιουνάιτεντ δεν ήταν καθόλου καλή κόντρα στη Γουέστ Χαμ. Κέρδισε με 2-1 χάρη σε δύο πέναλτι του Πογκμπά, αλλά σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα, θα έπρεπε να χάσει κιόλας. Ο Ντε Χέα έκανε φανταστικές αποκρούσεις, δείχνοντας γιατί θεωρείται από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο. Η είσοδος στην πρώτη τετράδα είναι μεγάλο στόχος για τους “μπέμπηδες” και σίγουρα οι επόμενες αγωνιστικές θα είναι καθοριστικές.

Στο πρώτο ματς, η Γιουνάιτεντ ήταν πραγματικά ανύπαρκτη μέσα στο γήπεδο. Προσπάθησε με κάποιες σέντρες να απειλήσει την Μπαρτσελόνα, αλλά δεν τα κατάφερε. Ούτε και η Μπαρτσελόνα ήταν κάτι το ιδιαίτερο βεβαίως, αλλά το γκολ που πέτυχε την κάνει φαβορί για την πρόκριση.

Σημαντικότατες οι απουσίες των Λουκ Σο και Άντερ Ερέρα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μάτιτς, Αλέξις Σάντσεζ, Βαλέντσια και Μπαϊγί. Πάντως, η ενδεκάδα της θα είναι σίγουρα καλύτερη από αυτήν που είχε παρατάξει στο Παρίσι, κόντρα στην Παρί, οπότε μπορεί να ελπίζει σε μια μεγάλη πρόκριση. Ο Σόλσκιερ ξέρει πως δεν μπορεί να πάει σε ανοιχτό παιχνίδι κόντρα στην Μπαρτσελόνα, οπότε θα αντιμετωπίσει συντηρητικά το ματς, αφού χρειάζεται απλά να πετύχει ένα γκολ, χωρίς να δεχτεί, για να στείλει τη σειρά στην παράταση.

Σε ενδιαφέρει